Sastojci za 4 osobe
400 g crnih špageta
2 kašike suvog grožđa
60 g indijskog oraha
500 g škampa
2 kašike maslinovog ulja
3 češnja svežeg belog luka
1 čili papričica
1 lukovica komorača sa listovima
4 cl pića Martini Bianco
1 kašičica šafrana
So, biber
Priprema
Vreme pripreme: 20 minuta
Vreme kuvanja: 20 minuta
Sipajte vodu sa solju u veliku šerpu, ostavite je da proključa i kuvajte špagete prema uputstvima. Potopite suvo grožđe u toplu vodu da omekša. Propržite indijske orahe u tiganju u kome se hrana ne lepi i grubo ih iseckajte. Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju i ispržite škampe, sklonite ih sa vatre i stavite na stranu. Oljuštite beli luk, isecite ga na tanke komade i ispržite zajedno sa čili papričicom u vrućem tiganju. Operite komorač, isecite ga, iseckajte semenke komorača i dodajte sve to belom luku u tiganju. Deglazirajte pićem Martini Bianco, dodajte proceđeno suvo grožđe i šafran.
Ostavite da se sve malo kuva, dodajte škampe i pomešajte sa mokrom testeninom. Po potrebi, dodajte malu količinu vode u kojoj se kuvala testenina.
Začinite solju i biberom i pospite seckanim listovima komorača i indijskim orahom.