Sastojci:
Za osnovu:
200 g shortbread keksa
125 g maslaca
Sok i narendana kora limuna
Cimet u prahu
Za fil:
45 g želatina u prahu
700 g jogurta
700 g šlaga
4 dezertne kašike meda
120 g šećera u prahu
Kora narandže
Za preliv:
3 narandže
Iseckani pistaći
Priprema:
Shortbread keks izlomite i stavite u posudu. Otopite maslac i pomešajte ga sa mrvicama keksa. Dodajte cimet u prahu, limunov sok i limunovu koru i dobro promešajte. Prekrijte donji deo kalupa za pečenje (prečnika oko 26 cm) papirom za pečenje i podmažite obruč. Zatim pritisnite izmrvljen biskvit na dno pleha i stavite smesu u frižider da se hladi oko 30 minuta.
Pomešajte jogurt sa želatinom, umešajte med, šećer u prahu i narendanu koru narandže. Zatim dodajte šlag i dobro promešajte. Prelijte krem od jogurta glatko i ravnomerno preko kore torte. Ostavite tortu u frižideru tokom noći ili bar 8 sati. Oljuštite i isecite narandže na kriške, a zatim ih poređajte preko torte i pospite iseckane pistaće.
Servirajte svoju veoma ukusnu tortu i uživajte u njoj!