Vaš frižider voli ruž za usne. Ali ne i paradajz.
Većini svežih proizvoda više odgovara hladnoća nego toplota, tako da će biti savršeno zadovoljni u vašem frižideru. Ali hladnoća ne odgovara svim namirnicama. Međutim, za neke kozmetičke proizvode frižider je savršen. Kojim proizvodima odgovara da budu u frižideru, a kojima ne? Evo nekih saveta.

Hladna šminka je u trendu.
Većina kozmetičkih proizvoda testira se na normalnim ili višim temperaturama. Ali na visokim temperaturama oni se mogu istopiti. Zbog toga je dobra ideja da svoj ruž za usne i ajlajner držite u frižideru. To će takođe očuvati njihovu konzistenciju i produžiti postojanost boja.
Paradajz? Nema šanse.
Hladan vazduh u frižideru zaustavlja proces sazrevanja zbog čega će paradajz izgubiti svoj aromatičan ukus. Tako da je verovatno najbolje da paradajz čuvate u činiji, korpi ili na tanjiru negde u kuhinji.

Snaga cveća.
Idete na venčanje ili želite da upotrebite cveće kao dekoraciju? Cveće će izgledati najbolje ako ga čuvate u frižideru, a i trajaće duže. Nakvasite komad papirnog ubrusa i obavijte ga oko stabljika cveća da se ne bi osušilo.
Bosiljak? Možda.
Bosiljku je potrebna svetlost i veoma je osetljiv na hladnoću. U frižideru će brzo uvenuti i izgubiti ukus. Ali sveže listove bosiljka možete da zamrznete. Dobra je ideja da iseckane listove bosiljka stavite u posude za led i dodate malo ulja. Tako ćete uvek imati spremne male porcije bosiljka.

Priroda voli hladnoću.
Krema od aloe vere savršena je protiv opekotina od sunca i može se čuvati u frižideru. Prirodnu ručno pravljenu kozmetiku takođe treba čuvati u frižideru jer ne sadrži konzervanse.
Po želji krompira.
Poželjno da krompir čuvate na hladnom i tamnom mestu, ali u frižideru je suviše hladno. Skrob u krompiru se na hladnoći pretvara u čećer. Kada se to dogodi, krompir dobija previše sladak i brašnast ukus.

Ohladite lak za nokte.
Lakovi za nokte duže će ostati u tečnom stanju i duže će zadržati čvrstinu i pokrivnu moć ukoliko stoje u frižideru. Sunce i toplota ne prijaju vašim omiljenim bojama.
Nema više hleba.
Hleb će se osušiti u frižideru. Zato je bolje da ga čuvate u kutiji za hleb. Ali svež hleb možete da zamrznete bez problema. Takođe je dobra ideja da zamrznete pojedinačne kriške. Tako ih možete brzo odmrznuti u tosteru.

Ledeno hladna krema za predeo oko očiju.
Tamne prstenove oko očiju i podočnjake možete ukloniti kremama. Ako kreme ohladite u frižideru, pružiće vam bolji osećaj i imaće bolje dejstvo.
Med? Nema šanse.
Med ima veoma dug rok trajanja. Ali ukoliko ga stavite u frižider kristalisaće se veoma brzo, tako da je frižider definitivno pogrešno mesto za čuvanje meda. Bolje je da taj prostor iskoristite za druge namirnice.