OBOŽAVAMO da kuvamo i pečemo. Takođe volimo da provodimo vreme u kuhinji. Međutim, s vremena na vreme, svakome od nas dešavaju se greške. Uveravamo vas da se većina grešaka koje pravimo može lako izbeći. Da bi vam svi recepti savršeno uspeli. Kako bi vam kreativnost u kuhinji uvek bila zabavna.
Budite strpljivi
Ostavite meso da odstoji pre i posle pečenja.
Sunčana strana
Svi znamo da je estetski utisak bitan. Ako pržite jaje na prevelikoj temperaturi, površina će mu popucati. Izaberite srednju temperaturu i jaje će izgledati savršeno.
Omogućite testu da naraste
Nemojte nikada da koristite vruću vodu kada pečete testo s kvascem, u suprotnom kvasac će biti uništen i testo neće narasti. Mlaka voda je dovoljna.
Polako
Ko ne voli čokoladnu tortu? Naravno, za ukusnu čokoladnu tortu potrebna vam je savršeno otopljena čokolada. Polako zagrevajte čokoladu, u suprotnom će imati grudvice.
Sve se računa, koliko god da je malo
Da bi sastojci bili hrskavi, koristite tiganj koji je dovoljno veliki. Ako stavite previše sastojaka u tiganj, postaće mekani.
Pasiranje
Ako želite da vam pire krompir bude vazdušast, pasirajte krompir ručno. Ako ga pasirate mikserom ili blenderom, postaće žilav i lepljiv.
Komfor pre svega
Pobrinite se da za špagete ima dovoljno mesta u šerpi. U suprotnom, špagete će se zalepiti. Za najbolje rezultate koristite posebnu šerpu za špagete sa cedilicom.
Savršena kupola
Testo obavezno umesite temeljno, u suprotnom kolači i peciva neće narasti. Brašno više ne treba da bude vidljivo, a testo treba da bude ujednačene teksture i boje.
Ledeno kao led
Ako koristite veoma hladan maslac, dobićete najbolje i najbrže rezultate. Hladan maslac učiniće da testo bude veoma hrskavo, a dok ga jedete, izmrviće se u bezbroj sićušnih, ukusnih mrvica.
Slatka pavlaka
Nemojte mutiti slatku pavlaku previše dugo, u suprotnom će postati maslac.