Koji ste vi tip osobe kada je čišćenje u pitanju?

Čišćenje roštilja i alata za roštiljanje možda nije najuzbudljivija aktivnost u vašim letnjim planovima, ali ako planirate da kuvate na otvorenom, to je zadatak koji se mora obaviti. Ne samo da čišćenje rešetki roštilja smanjuje gomilanje rđe, već vam pomaže i u tome da pripremite ukusne đakonije na roštilju. Saznajte koji ste vi tip osobe kada je čišćenje u pitanju.

Ekološki svesni.

Ekološki svesni.

Sirće nije samo sastojak u ukusnim salatama. Ekološki svesni kuvari koriste ga takođe i za čišćenje roštilja.

Postoji samo nekoliko jednostavnih koraka za čišćenje roštilja sirćetom: sipajte dve šolje sirćeta u bočicu sa prskalicom i dodajte dve čaše vode. Naprskajte rastvor vode i sirćeta na rešetke roštilja, odozgo i odozdo tako da dobro natopite roštilj. Ostavite da se suši bar 10 minuta. Dok se roštilj suši, prosipajte preostali rastvor vode i sirćeta i napunite bočicu samo sirćetom. Sada naprskajte sirće na aluminijumsku foliju i upotrebite je da istrljate unutrašnjost roštilja. Nije potrebno ispiranje.

Tradicionalan tip.

Tradicionalan tip.

Ako biste ih pitali za savet o čišćenju roštilja, vaši baka i deka rekli bi vam da abrazivno sredstvo odlično završava posao.

Sipajte nekoliko kapi abrazivnog sredstva na grubu stranu sunđera i istrljajte rešetke roštilja. Ostavite abrazivno sredstvo da deluje na rešetkama bar 15 minuta kako bi uklonilo prljavštinu. Zatim operite rešetke čistom vodom i ponovite postupak.

Želite da uštedite vreme.

Želite da uštedite vreme.

Želite li da uštedite vreme i napor kada čistite roštilj? Onda zaboravite na sve mitove o tome da je vaša mašina za pranje sudova previše abrazivna za pranje rešetki roštilja. Da biste ih optimalno pripremili za mašinu za pranje sudova, samo uronite rešetke u vešernici, sastružite ostatke i stavite ih u donju fioku i koristite dodatnu opciju Intensive Zone. Dok uživate u dezertu sa svojim gostima, mašina za pranje sudova obaviće prljav deo posla.

Profesionalac za pripremu roštilja.

Profesionalac za pripremu roštilja.

Profesionalci za pripremu roštilja znaju da kuvanje na visokoj temperaturi pruža veliku prednost kada čistite rešetke roštilja: svaki put kada potpalite roštilj, sačekajte da se rešetka zagreje na novoj, intenzivnoj toploti oko pet minuta. To će spaliti eventualne ostatke hrane. Nakon toga, četka za roštilj, uz malo fizičkog napora, pobrinuće se za ostalo. Ako to već niste učinili, trebalo bi da kupite dobru četku za roštilj sa dugačkom drškom i čvrstim dlakama ili žicu za ribanje. To će vam znatno olakšati ovaj deo održavanja roštilja!

Spremni za ovu sezonu roštiljanja.

Spremni za ovu sezonu roštiljanja.

Koristite tiganje za roštilj da biste izbegli prljavu rešetku roštilja. Umočite zgužvani ubrus u malo ulja i, koristeći hvataljke, ravnomerno nanesite ulje na rešetke - tako ćete izbeći da se hrana lepi za roštilj i da se rešetke zaprljaju.

Šta nije dozvoljeno tokom letnjeg roštiljanja.

Šta nije dozvoljeno tokom letnjeg roštiljanja.

Nemojte nikada koristiti jake hemikalije ili sredstvo za čišćenje pod pritiskom i nemojte koristiti sredstvo za čišćenje rerni.

MyBosch

Prijavite se besplatno i uživajte u mnogim pogodnostima!

Naš servis

Izvanredan servis – pre i nakon kupovine.

011 35 37 008

Iskusite Bosch

Otkrijte kvalitet, savršenost i pouzdanost.

Pronađite prodajni objekat

Pronađite prodajne objekte blizu vas!