Pre izvesnog vremena, Bil Mari objavio je tvit: „Čokolada potiče iz kakaoa, a kakao je drvo. Što je čini biljkom. Čokolada je salata“. Slažemo se sa tim i dodajemo da naša omiljena braon hrana takođe ima i čitav opseg pozitivnih uticaja na naše emocije, mozak i psihu. Preporučujemo svakodnevno konzumiranje čokolade, i to ne samo iz tog razloga. Najbolje ju je konzumirati u obliku naše čokoladne torte sa prelivom od crne čokolade.

Srećno kuvanje!

Sastojci

Sastojci za kalup za torte:

(Ø 20-22 cm, oko 10 parčeta)

  • 150 g crne čokolade za kuvanje
  • 100 g maslaca
  • 5 jaja (veličine M)
  • 140 g šećera
  • Prstohvat soli
  • 3 kašike kakao praha
  • 90 g brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 150 g crvenih ribizla
  • 1-2 sveže breskve
  • 2 kašike šećera u prahu za posipanje

1. korak

1. korak:

Izlomite čokoladu za kuvanje na male komade i istopite je zajedno sa maslacem u šerpi koju ćete staviti iznad šerpe sa ključalom vodom.

Sastojci: 150 g čokolade za kuvanje, 100 g maslaca

Kuhinjski pribor: Daska za seckanje, nož, tiganj, drvena kašika

2. korak

2. korak:

Odvojite jaja. Mikserom umutite žumanca, 60 g šećera i so tako da dobijete smesu lagane i kremaste konzistencije. Pomešajte kakao prah, brašno i prašak za pecivo. Smesu čokolade i maslaca dodajte u kremastu smesu sa jajima i nastavite da mutite. Brzo pomešajte brašno. Umutite belanca tako da postanu čvrsta. Postepeno dodajte ostatak šećera i nastavite da mutite dok se šećer ne rastopi. Polako dodajte umućena belanca u smesu sa žumancima.

Sastojci: 5 jaja, šećer, so, kakao prah, brašno, prašak za pecivo

Kuhinjski pribor: univerzalni kuhinjski aparat, npr. MUM 5

3. korak:

Sipajte testo za tortu u podmazan kalup za torte (Ø 20-22 cm). Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160  C (140  C sa ventilatorom, plin 2) oko 35 minuta (test sa štapićem za ražnjiće). Ostavite tortu u kalupu na rešetki za pečenje da se ohladi.

Kuhinjski pribor: Kalup za torte, drveni štapić za ražnjiće,

rešetka za pečenje

4. korak:

Operite voće. Isecite breskve na kriške. Ravnomerno rasporedite kriške bresaka i crvene ribizle na tortu, pospite šećer u prahu i služite.

Sastojci: 150 g crvenih ribizla, 1-2 breskve,

šećer u prahu

Kuhinjski pribor: Daska za seckanje, nož, sito

Po parčetu približno:
305 kcal
16 g F
34 g CH
6 g P

Vreme pripreme: oko 25 minuta

Vreme pečenja: oko 35 minuta

Uživajte!

MyBosch

Prijavite se besplatno i uživajte u mnogim pogodnostima!

Naš servis

Izvanredan servis – pre i nakon kupovine.

011 35 37 008

Iskusite Bosch

Otkrijte kvalitet, savršenost i pouzdanost.

Pronađite prodajni objekat

Pronađite prodajne objekte blizu vas!