Hvala vam što ste izabrali blender Bosch. Evo šta treba da znate da biste počeli.

Pokazaćmo vam koliko je lako sastaviti VitaPower serije 6 i kako njime rukovati da biste postigli najbolje rezultate.

Kako da počnete da uživate u blenderu.

Žena puni Bosch VitaPower blender iz serije 6 postavljen na kuhinjskoj radnoj površini sa zelenim povrćem kao što su kelj, zelene jabuke, avokado i celer. 
Krupan plan ruke koja pokazuje digitalni displej blendera VitaPower iz serije 6 postavljenog na kuhinjsku radnu površinu pored zelenih sastojaka poput limete i lišća.
Ruka koja pokazuje digitalni displej blendera VitaPower iz serije 6 napunjenog zelenim povrćem postavljenog na kuhinjsku radnu površinu pored zelenih sastojaka poput limete, limun trave i listova korijandera.
Osoba sipa supu iz bokala VitaPower iz serije 6 u činiju.

Raspakujte blender VitaPower serije 6 i počnite da uživate u sveže napravljenim sokovima, gustim napicima i još mnogo toga. Pokazaćemo vam kako ga lako možete koristiti i očistiti. Takođe smo dodali nekoliko ukusnih recepata koji će vam pomoći da počnete.

Pravi redosled za najbolje rezultate.

Blender sa raznim sastojcima i brojevima od 1 do 5 koji označavaju pravi redosled punjenja posude različitim sastojcima.

Ne zaboravite da dodate sastojke u pravom redosledu sa tečnošću na dnu za najbolje rezultate. Ako koristite bocu ToGo, jednostavno obrnite redosled.

1. Tečnosti poput voćnih sokova, mleka, alternativa mleku ili (kokosove) vode
2. Suvi sastojci poput mača praha, vanile ili kardamoma​
3. Sveže voće i povrće
4. Lisnato zelje
5. Zamrznuto voće, led, orašasti plodovi ili drugi tvrdi sastojci

Operite ga za tren oka.

Blender tokom programa čišćenja koji sadrži vodu i deterdžent za pranje sudova; bokal blendera u mašini za pranje sudova.
Blender napunjen vodom i deterdžentom za pranje sudova tokom programa čišćenja, sečiva blendera se ispiru pod česmom.

Potrebno je samo oko 30 sekundi da biste očistili blender. Jednostavno dodajte malo vode sa česme i kap deterdženta za pranje sudova i izaberite program „Čišćenje“. Još jedna prednost: bokal se može prati u mašini za pranje sudova.

Isprobajte ukusne recepte za guste napitke.

Gusti napitak za doručak od krušaka
Četiri boce zelenog gustog napitka, svaka sa slamčicom, postavljene na belom poslužavniku sa dvema kruškama i zelenim lisnatim povrćem.

Gusti napitak za doručak od krušaka

Lako ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci

1 narandža (oko 150 g)
1 banana (oko 100 g)
1 kruška (oko 150 g)
1 jabuka (oko 150 g)
70 g matovilca
20 g lana
360 ml vode, hladne
20 ml limunovog soka, hladnog

Koraci

1. Oljuštite narandžu i bananu i isecite na komade. Izvadite središte kruške i jabuke i isecite ih na komade.

2. Stavite sve sastojke u bokal.

3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.

4. Umutite sastojke pomoću programa za gusti napitak.

5. Uživajte u gustom napitku za doručak od krušaka.

Najbolji savet: laneno seme je regionalna superhrana slična čia semenkama. Za hladan gusti napitak koristite rashlađene sastojke i kockice leda. Takože možete da napravite gusti napitak u ToGo boci, savršenoj za do 2 porcije.

Gusti napitak od zlatne cvekle
Tri boce žutog gustog napitka sa slamčicama i lisnatim povrćem na drvenoj površini, sa narandžama i cveklom u pozadini.

Gusti napitak od zlatne cvekle

Lako ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci

2 zlatne cvekle (svaka oko 240 g)
2 g đumbira
2 g kurkume
2 jabuke (svaka oko 180 g)
1 kašika agavinog sirupa
2 kašike limunovog soka, hladnog
360 ml soka od narandže, hladnog

Koraci

1. Oljuštite zlatnu cveklu, đumbir i kurkumu i isecite ih na male komade. Izvadite središte iz jabuka i isecite ih na komade.

2. Stavite sve sastojke u bokal.

3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.

4. Umutite sastojke pomoću programa za gusti napitak.

5. Uživajte u gustom napitku od zlatne cvekle.

Najbolji savet: možete koristiti i druge vrste cvekle, ali boja može varirati. Za hladan gusti napitak koristite rashlađene sastojke i kockice leda. Ako želite gusti napitak za poneti, pripremite ga u ToGo boci, savršenoj za do 2 porcije.

Zeleni gusti napitak sa keljom
Zeleni gusti napitak u činijama ukrašen borovnicama, malinama, orasima i semenkama, pored kriški kivija i tegle čia semenki na površini sive teksture.

Zeleni gusti napitak sa keljom

Lako ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci

3 banane (svaka oko 120 g)
2 kivija (svaki oko 70 g)
230 ml napitka od badema
1 kašika limunovog soka
1 kašika javorovog sirupa
250 g kovrdžavog kelja

Dekoracija

4 kašike seckanih badema
4 kašike borovnica
4 kašike malina
4 kašičice čia semenki
4 kašičice lana

Koraci

1. Banane i kivi oljuštite i isecite na komade. Uklonite stabljike kelja.

2. Stavite sve sastojke u bokal.

3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.

4. Umutite sastojke pomoću programa za gusti napitak.

5. Prebacite gusti napitak u činije i svaku ukrasite seckanim bademima, borovnicama, malinama, čia semenkama i lanenim semenkama.

6. Uživajte u zelenom gustom napitku sa keljom.

Glavni savet: van sezone kelja, možete koristiti i smrznuti kelj ili umesto njega spanać ili matovilca.

Gusti napitak sa kivijem i spanaćem
Dve čaše zelenog gustog napitka sa kriškama kivija na obodu, metalnim slamčicama i svežim voćem na drvenom pultu.

Gusti napitak sa kivijem i spanaćem

Lako ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci

3 kivija (svaki oko 70 g)
1 narandža (oko 170 g)
1 jabuka (oko 180 g)
0,5 avokada (oko 80 g)
100 g belog grožđa bez semenki
150 ml vode, hladne
1 kašika soka limete, hladnog
100 g bebi spanaća

Koraci

1. Oljuštite kivije i narandžu i isecite na komade. Izvadite središte jabuka i isecite ih na komade. Oljuštite avokado, uklonite košticu i isecite voće na komade.

2. Stavite sve sastojke u bokal.

3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.

4. Umutite sastojke pomoću programa za gusti napitak.

5. Uživajte u gustom napitku sa kivijem i spanaćem.

Glavni savet: ako volite hladne guste napitke, koristite ohlađene sastojke i dodajte kockice leda.Ako želite gusti napitak za poneti, jednostavno ga pripremite u ToGo boci, savršenoj za 1 porciju. Naša preporuka za ToGo bocu: 1 kivi, 0,5 jabuka, 30 g bebi spanaća, 80 g grožđa bez koštica, 150 ml soka po izboru.

Gusti napitak od manga, limete i đumbira
Dve čaše gustog napitka od manga sa limetom i mentom, bokal gustog napitka i svež đumbir na pultu.

Gusti napitak od manga, limete i đumbira

Lako ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci

1 mango (oko 440 g)
1 limeta (oko 50 g)
3 g đumbira
1 kašika agavinog sirupa
100 g kockica leda
300 ml soka od narandže
100 ml vode

Dekoracija
2 grančice sveže nane
4 kriške limete

Koraci

1. Oljuštite mango, limetu i đumbir i isecite na komade.

2. Stavite sve sastojke u bokal.

3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.

4. Umutite sastojke pomoću programa za gusti napitak.

5. Sipajte gusti napitak u visoke čaše i svaku ukrasite svežom nanom i komadom limete.

6. Uživajte u gustom napitku od manga, limete i đumbira.

Najbolji savet: možete koristiti i smrznuti mango, ali ćete morati da ga odmrznete najmanje 30 minuta pre mešanja da biste postigli kremasti rezultat.

Isprobajte ukusne recepte za šejk.

Kremasti čokoladni šejk od avokada
Dve čaše sa čokoladnim šejkom od avokada sa komadićima kakaoa na tamnom poslužavniku sa kašikom komadića pored njih.

Kremasti čokoladni šejk od avokada

Lako ∣ 4 porcije ∣ 1200 ml

Sastojci

1 avokado (oko 100 g)
1,5 banana (oko 150 g)
1000 ml napitka od badema
30 g agavinog sirupa
40 g kakao praha
2 kašičice ekstrakta vanile

Dekoracija

4 kašičice komadića kakaoa

Koraci

1. Oljuštite avokado i banane, uklonite košticu avokada i isecite voće na komade.

2. Stavite sve sastojke u bokal.

3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.

4. Umutite sastojke pomoću programa za šejk.

5. Sipajte šejk u čaše, ukrasite komadićima kakaoa i uživajte u kremastom čokoladnom šejku od avokada.

Najbolji savet: možete prilagoditi količinu napitka od badema za tečniju konzistenciju ili konzistenciju sličnu pudingu. Koristite visoke čaše za piće za serviranje ovog ukusnog šejka.

Šejk od crvenih bobica sa cimetom
Gusti napitak od bobica živopisne roze boje u tegli sa prugastom ružičastom slamkom, okružen borovnicama i kašičicom za med na rustičnoj drvenoj pozadini.

Šejk od crvenih bobica sa cimetom

Lako ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci

120 g jagoda
120 g kupina
120 g malina
100 g crvenih ribizli
280 g zamene za jogurt na bazi soje
240 ml napitka od ovsa
2 kašičice javorovog sirupa
2 kašičice mlevenog cimeta

Koraci

1. Stavite sve sastojke u bokal.

2. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.

3. Umutite sastojke pomoću programa za šejk.

4. Uživajte u šejku od crvenih bobica sa cimetom.

Najbolji savet: možete koristiti smrznute bobice umesto svežih. Odmrzavajte ih najmanje 30 minuta pre mućenja. Mešavina šumskog voća je idealna jer uključuje sve bobičasto voće preporučeno za šejk od crvenih bobica.

Šejk od limuna sa makom
Kremasti gusti napici od limuna sa makom u čašama sa žutim slamčicama, pored limuna na drvenom poslužavniku.

Šejk od limuna sa makom

Lako ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci

300 g skira
40 g meda
40 g semenki maka
4 kašičice kore limuna
500 ml mleka
100 ml limunovog soka

Koraci

1. Stavite sve sastojke u bokal.

2. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.

3. Umutite sastojke pomoću programa za šejk.

4. Uživajte u šejku od limuna sa makom.

Najbolji savet: u ovom receptu možete da uživate i kao u desertu. Samo izostavite mleko da bi šejk bio kremastiji i prelijte ga svežim voćem.

Napitak za doručak od jabuka i ovsenih pahuljica
Kremasti gusti napitak od ovsenih pahuljica i jabuka prekriven ovsenim pahuljicama, serviran u čaši sa kašičicom za med i svežim jabukama na površini sive teksture.

Napitak za doručak od jabuka i ovsenih pahuljica

Lako ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci

2 jabuke (svaka oko 180 g)
60 g urmi bez koštica
60 g zamene za jogurt na bazi soje
40 g sitnih ovsenih pahuljica
20 g agavinog sirupa
20 g putera od badema
400 ml napitka od ovsa
200 ml soka od narandže

Koraci

1. Izvadite središte iz jabuka i isecite ih na komade.

2. Stavite sve sastojke u bokal.

3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.

4. Dvaput umutite sastojke pomoću programa za šejk.

5. Uživajte u napitku za doručak od jabuka i ovsenih pahuljica.

Najbolji savet: takođe postoji opcija da se urme zamene urminim sirupom. Ako želite gusti napitak za poneti, jednostavno ga pripremite u ToGo boci, savršenoj za do 2 porcije.

Proteinski šejk od jabuka
Osvežavajući proteinski šejk od jabuka u tirkiznoj čaši sa slamčicom, pored kriški svežih jabuka i badema na rustičnom drvenom stolu.

Proteinski šejk od jabuka

Lako ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci

1 jabuka (oko 180 g)
1,5 banana (oko 180 g)
300 g niskomasnog kvarka
20 g putera od badema
320 ml napitka od badema
4 prstohvata vanilinog praha

Koraci

1. Izvadite središte jabuka i isecite ih na komade. Banane oljuštite i isecite na komade.

2. Stavite sve sastojke u bokal.

3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.

4. Dvaput umutite sastojke pomoću programa za šejk.

5. Uživajte u proteinskom šejku od jabuka.

Najbolji savet: za 2 porcije možete da pripremite ovaj šejk u ToGo boci i ponesete je sa sobom kako biste uživali u napitku odmah nakon vežbanja.

Isprobajte ukusne recepte za čorbe.

Čorba od slatkog krompira sa semenkama nara
Činije sa čorbom od slatkog krompira ukrašene leblebijama, semenkama nara i kašičicom pavlake, postavljene na sto sa ljubičastom salvetom i prilogom od pavlake i semenki nara.

Čorba od slatkog krompira sa semenkama nara

Srednje ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci

2 slatka krompira (svaki oko 160 g)
1 šargarepa (oko 80 g)
50 g celera
1 crni luk (oko 20 g)
1 čen belog luka
2 kašike maslinovog ulja
420 ml bujona od povrća
100 ml pavlake (35% masti)
2 kašičice limunovog soka
1 kašičica soli
4 prstohvata mlevenog crnog bibera

Dekoracija

8 kašika leblebija iz konzerve
4 kašike kozjeg krem sira
4 kašike semenki nara
0,5 kašičica čili pahuljica

Koraci

1. Oljuštite slatki krompir, šargarepe, celer, crni i beli luk i isecite na komade.

2. Stavite sve sastojke u bokal.

3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.

4. Umutite sastojke pomoću programa za toplu supu.

5. Ocedite leblebije iz konzerve.

6. Sipajte čorbu u činije i svaku ukrasite leblebijama, kozjim krem sirom, semenkama nara i čili pahuljicama.

7. Uživajte u čorbi od slatkog krompira sa semenkama nara.

Najbolji savet: ako želite da ovo jelo malo promenite, možete ispeći leblebije u posebnom tiganju ili u rerni sa malo maslinovog ulja i paprike u prahu pre nego što ukrasite čorbu.

Veganska čorba od sočiva i bundeve
Dve činije kremaste čorbe od bundeve ukrašene jogurtom i peršunom, postavljene na rustični drveni sto.

Veganska čorba od sočiva i bundeve

Srednje ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci

100 g crvenog sočiva
200 ml bujona od povrća
0,5 crnog luka (oko 30 g)
200 g hokaido bundeve
1 kašičica soli
1 kašičica kurkume
0,5 kašičica mlevenog kumina
2 prstohvata mlevenog crnog bibera
400 ml kokosovog mleka
40 ml soka od narandže
20 ml soka od limete

Dekoracija

4 kašike zamene za jogurt na bazi kokosa
4 kašike seckanog peršuna
1 kašika semenki susama

Dodatni pribor

Mala šerpa

Koraci

1. Operite i ocedite crveno sočivo.

2. Sipajte crveno sočivo i bujon od povrća u malu šerpu.

3. Na ploči za kuvanje kuvajte crveno sočivo na laganoj vatri oko 10 minuta dok ne omekša.

4. U međuvremenu, oljuštite crni luk i isecite ga na komade. Isecite hokaido bundeve na komade.

5. Dodajte sve sastojke, uključujući kuvano sočivo sa bujonom od povrća u bokal.

6. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.

7. Umutite sastojke pomoću programa za toplu supu.

8. Sipajte čorbu u činije i svaku činiju ukrasite zamenom za jogurt na bazi kokosa, seckanim peršunom i susamom.

9. Uživajte u veganskoj čorbi od sočiva i bundeve.

Najbolji savet: ako volite ljuto, u čorbu možete dodati malo seckanog đumbira ili čilija.

Zelena čorba sa pečenim pinjolima
Zelena čorba ukrašena pinjolima, začinskim biljem i pavlakom u činiji na drvenom stolu.

Zelena čorba sa pečenim pinjolima

Lako ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci

200 g brokolija
50 g praziluka
1 celer (oko 30 g)
0,5 veza svežeg peršuna
0,5 veza svežeg bosiljka
50 g bebi spanaća
150 g smrznutog graška
500 ml bujona od povrća
2 kašičice limunovog soka
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica soli
0,5 kašičica mlevenog crnog bibera

Dekoracija

4 kašike pinjola
4 kašike slatke pavlake
2 kašike svežeg bosiljka
2 kašike svežeg peršuna

Dodatni pribor

Tiganj

Koraci

1. Izvadite grašak iz zamrzivača da se odmrzne.

2. Za to vreme isecite na komade brokoli, praziluk i celer. Uklonite listove svežeg peršuna i bosiljka.

3. Stavite sve sastojke u bokal.

4. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.

5. Umutite sastojke pomoću programa za toplu supu.

6. U međuvremenu, pecite pinjole u tiganju bez ulja na srednjoj temperaturi dok ne postanu zlatno braon.

7. Sipajte čorbu u činije i svaku ukrasite sa malo slatke pavlake i pečenih pinjola, kao i svežim bosiljkom i peršunom.

8. Uživajte u zelenoj čorbi sa pečenim pinjolima.

Najbolji savet: ako volite ukuse pečenog povrća, praziluk možete kratko propržiti na malo maslinovog ulja pre nego što ga dodate u bokal.

Čorba od šargarepa i đumbira
Živopisna čorba od šargarepa i đumbira u plavoj činiji na drvenom stolu, ukrašena začinskim biljem i čili pahuljicama, pored hleba i osvežavajućeg pića.

Čorba od šargarepa i đumbira

Lako ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci

6 šargarepa (oko 75 g svaka)
0,5 crnog luka (oko 30 g)
3 g đumbira
1 kašika maslinovog ulja
1 kašičica meda
1 kašičica karija u prahu
0,5 kašičica soli
2 prstohvata mlevenog crnog bibera
300 ml bujona od povrća
100 ml soka od narandže
100 ml kokosovog mleka

Dekoracija

4 kašike kokosovog mleka
4 kašike listova šargarepe
0,5 kašičica čili pahuljica

Koraci

1. Oljuštite šargarepe, crni luk i isecite na komade.

2. Stavite sve sastojke u bokal.

3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.

4. Umutite sastojke pomoću programa za toplu supu.

5. Sipajte čorbu u činije i svaku ukrasite sa malo kokosovog mleka, listova šargarepe i čili pahuljica.

6. Uživajte u čorbi od šargarepa i đumbira.

Najbolji savet: ako volite da čorbe budu dodatno začinjene, jednostavno dodajte malo više đumbira u bokal.

Ljuta čorba od paradajza
Čorba od paradajza sa leblebijama i začinskim biljem u činijama na drvenoj dasci, sa hlebom i svežim bosiljkom.

Ljuta čorba od paradajza

Lako ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci

650 g paradajza
30 g leblebija iz konzerve
1 čen belog luka
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike agavinog sirupa
1 kašika pirea od paradajza
1 kašičica harissa paste
250 ml bujona od povrća
1 kašičica soli
0,5 kašičica mlevenog kumina
2 prstohvata mlevenog crnog bibera
1 prstohvat mlevenog cimeta

Dekoracija

8 kašika leblebija iz konzerve
4 kašike svežeg peršuna
4 kašike svežeg bosiljka

Koraci

1. Paradajz isecite na kockice, ocedite leblebije iz konzerve i oljuštite čen belog luka.

2. Stavite sve sastojke u bokal.

3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.

4. Umutite sastojke pomoću programa za toplu supu.

5. Sipajte čorbu u činije i svaku ukrasite leblebijama iz konzerve, svežim peršunom i bosiljkom.

6. Uživajte u ljutoj čorbi od paradajza.

Najbolji savet: uz ovo jelo najbolje ide svež hleb.

Isprobajte ukusne recepte za sladoled.

Zaleđen napitak od breskve i grejpfruta
Dve čaše kremastog smrznutog napitka od grejpfruta na tamnom drvenom stolu, svaka ukrašena kriškom svežeg grejpfruta.

Zaleđen napitak od breskve i grejpfruta

Lako ∣ 750 ml

Sastojci

450 g smrznutih breskvi
100 g kockica leda
200 ml soka od grejpfruta

Koraci

1. Smrznute breskve isecite na komade (2 cm x 2 cm).

2. Stavite sve sastojke u bokal.

3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.

4. Umutite sastojke pomoću programa za sladoled.

5. Uživajte u zaleđenom napitku od breskve i grejpfruta.

Najbolji savet: ako nemate smrznute breskve, koristite breskve iz konzerve. Samo ih isecite na komade i zamrznite najmanje 6 sati pre nego što započnete pripremu ovog recepta.

Sladoled od borovnica i mlaćenice
Dve činije sladoleda od borovnice i mlaćenice ukrašenog listovima nane, serviranog sa kolačićima i kašikama na površini tamne teksture.

Sladoled od borovnica i mlaćenice

Lako ∣ 4 porcije ∣ 750 ml

Sastojci

4 grančice sveže nane
540 g smrznutih borovnica
30 g šećera u prahu
2 kašičice ekstrakta vanile
2 kašičice limunovog soka
150 ml mlaćenice

Koraci

1. Uklonite listove sveže nane.

2. Stavite sve sastojke u bokal.

3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.

4. Umutite sastojke pomoću programa za sladoled.

5. Uživajte u sladoledu od borovnica i mlaćenice.

Najbolji savet: pripremite ovaj sladoled neposredno pre služenja za izuzetno kremastu teksturu. Umesto toga, možete ga i prebaciti u plitku posudu i zamrznuti 30 minuta da se stegne.

Kremast sladoled od jagoda
Dve činije kremastog sladoleda od jagoda ukrašenog komadima svežih jagoda, serviranog na površini svetle teksture sa malom činijom sa celim jagodama u blizini.

Kremast sladoled od jagoda

Lako ∣ 750 ml

Sastojci

300 g smrznutih jagoda
450 g smrznutih banana
150 ml soka po izboru

Koraci

1. Stavite sve sastojke u bokal.

2. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.

3. Umutite sastojke pomoću programa za sladoled.

4. Uživajte u divnom sladoledu od jagoda.

Najbolji savet: čuvajte prezrele banane u kesi za zamrzivač da bi bile spremne kada želite sladoled. Za najbolje rezultate isecite oljuštene banane na komade, stavite ih jednu pored druge, a između svakog sloja koristite foliju ili papir za pečenje.

Brz sladoled od malina
Tri činije sladoleda od malina ukrašenog vaflima i malinama na sivom poslužavniku.

Brz sladoled od malina

Lako ∣ 750 ml

Sastojci

150 g maskarponea
90 g šećera u prahu
510 g smrznutih malina

Koraci

1. Stavite sve sastojke u bokal.

2. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.

3. Umutite sastojke pomoću programa za sladoled.

4. Uživajte u brzom sladoledu od malina.

Najbolji savet: ovaj recept možete lako napraviti sa bilo kojim smrznutim bobicama po vašem izboru. Nakon pripreme, sladoled prebacite u plitku posudu i zamrznite dodatnih 30 minuta radi boljeg stvrdnjavanja.

Tropski letnji sorbe
Dva sorbea od manga u kornetima koji stoje u metalnom stalku, sa ananasom, narezanim mangom i mangom u pozadini, na mermernoj površini.

Tropski letnji sorbe

Lako ∣ 750 ml

Sastojci

560 g smrznute mešavine tropskog voća
40 g šećera u prahu
150 ml soka od narandže

Koraci

1. Stavite sve sastojke u bokal.

2. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.

3. Umutite sastojke pomoću programa za sladoled.

4. Uživajte u tropskom letnjem sorbeu.

Najbolji savet: pripremite ovaj sorbe neposredno pre služenja za kremastu teksturu. Za čvršću konzistenciju gotov sladoled prebacite u plitku posudu i zamrznite dodatnih 30 minuta. Za laganiju verziju izbacite šećer u prahu.

Isprobajte ukusne specijalne recepte.

Napitak od ovsa
Dve staklene boce ovsenog mleka na poslužavniku, sa činijom ovsenih pahuljica u pozadini, postavljene na površini svetle teksture.

Napitak od ovsa

Lako ∣ 1000 ml

Sastojci

80 g sitnih ovsenih pahuljica
2 prstohvata soli
200 g kockica leda
720 ml vode

Dodatni pribor

Kesica za ceđenje mleka od orašastih plodova

Koraci

1. Stavite sve sastojke u bokal.

2. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.

3. Mutite sastojke 2 minuta na maksimalnoj brzini .

4. Ovseni napitak procedite kroz kesicu za ceđenje mleka od orašastih plodova.

5. Uživajte u napitku od ovsa.

Najbolji savet: ako nemate kesicu za ceđenje mleka od orašastih plodova ili više volite gušću konzistenciju, preskočite ovaj korak, ali obavezno promućkajte mleko pre nego što ga popijete.

Palačinke od badema
Tanjir palačinki od badema prelivenih borovnicama na teksturiranoj sivoj površini, sa viljuškom pored tanjira.

Palačinke od badema

Srednje ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci

8 jaja
200 g niskomasnog kvarka
100 g bademovog brašna
40 g eritritola
1 kašičica praška za pecivo
1 prstohvat soli
200 ml mleka

Pored toga

Kokosovo ulje (za prženje)

Koraci

1. Stavite sve sastojke u bokal.

2. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.

3. Mutite sastojke 1 minut na maksimalnoj brzini .

4. Na ploči za kuvanje zagrejte tiganj sa malo kokosovog ulja na srednjoj temperaturi. Sipajte 5 kašika testa za palačinke u tiganj i pržite sa obe strane oko 3 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Ponavljajte postupak dok ne upotrebite celokupno testo. 

5. Uživajte u palačinkama od badema.

Najbolji savet: volite palačinke koje su ektra voćne? Nakon što sipate testo u tiganj, ukrasite palačinku borovnicama ili kriškama jabuke pre nego što je prevrnete.

Puter od kikirikija
Kriška tosta sa premazom od kremastog putera od kikirikija, postavljena na drvenu dasku sa nožem i kikirikijem pored.

Puter od kikirikija

Lako ∣ 700 g

Sastojci

700 g nesoljenog kikirikija
1 prstohvat soli

Koraci

1. Unapred zagrejte rernu prema uputstvima proizvođača: gornji i donji grejač: 180 °C

2. Prebacite kikiriki u pleh obložen papirom za pečenje.

3. Pecite kikiriki kao što je naznačeno:
3. nivo (srednji)
Gornji i donji grejač: 180 °C
Vreme pečenja: oko 10 minuta

4. Izvadite kikiriki iz rerne i ostavite ga da se ohladi.

5. Stavite sve sastojke u bokal.

6. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.

7. Mutite sastojke 2 minuta na maksimalnoj brzini .

8. Uživajte u puteru od kikirikija.

Najbolji savet: ako volite da puter od kikirikija bude hrskav, jednostavno dodajte malo seckanog kikirikija nakon mućenja.​ 

Bezalkoholni koktel od grejpfruta i nara
Bezalkoholni koktel od grejpfruta i nara sa rubovima ukrašenim ruzmarinom i šećerom na mermernoj dasci.

Bezalkoholni koktel od grejpfruta i nara

Lako ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci

400 g kockica leda
250 ml soka od grejpfruta
150 ml soka od nara
20 ml soka od limete
90 ml gazirane vode
90 ml limunade

Dekoracija

4 kašike šećera
2 grančice svežeg ruzmarina
4 kašike semenki nara

Koraci

1. Navlažite rubove 4 čaše i umočite ih u šećer.

2. U bokal dodajte kockice leda, sok od grejpfruta, nara i limete.

3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.

4. Umutite sastojke pomoću programa za drobljenje leda.

5. Dodajte gaziranu vodu i limunadu u bokal.

6. Sipajte bezalkoholni koktel u 4 čaše i svaku ukrasite svežim ruzmarinom i semenkama nara.

7. Uživajte u bezalkoholnom koktelu od grejpfruta i nara.

Najbolji savet: za ukrašavanje staklenih ivica možete koristiti i alternativu šećeru, kao što je ksilitol ili eritritol.

Lak humus sa tahinijem
Činija sa kremastim humusom prelivenim leblebijama, maslinovim uljem i začinskim biljem, serviranim sa kriškama hleba na drvenoj dasci sa lanenom krpom pored.

Lak humus sa tahinijem

Lako ∣ 900 g

Sastojci

530 g leblebija iz konzerve
100 ml vode od leblebija
4 čena belog luka
160 g tahinija
4 kašike maslinovog ulja
1 kašičica soli
1 kašičica mlevenog kumina
2 prstohvata mlevenog crnog bibera
100 ml limunovog soka

Dekoracija

4 kašike seckanog peršuna
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike leblebija iz konzerve

Koraci

1. Ocedite leblebije iz konzerve i sačuvajte malo vode od leblebija. Oljuštite čenove belog luka.

2. Stavite sve sastojke u bokal.

3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.

4. Mutite sastojke 60 sekundi na maksimalnoj brzini .

5. Prebacite humus u činiju i ukrasite seckanim peršunom, maslinovim uljem i leblebijama.

6. Uživajte u lakom humusu sa tahinijem.

Najbolji savet:  humus ima najbolji ukus sa svežim pita hlebom, ali možete ga koristiti i kao umak za povrće ili čak kao kremasti sos za testeninu.

Istražite praktičan dodatni pribor i garanciju.

Uživajte u našoj 10-godišnjoj garanciji na motor.

Blender visokih performansi VitaPower serije 6 dolazi sa 10-godišnjom garancijom na motor. Registrujte je ovde da biste uživali u svim pogodnostima.

MyBosch

Prijavite se besplatno i uživajte u mnogim pogodnostima!

Naš servis

Izvanredan servis – pre i nakon kupovine.

011 35 37 008

Iskusite Bosch

Otkrijte kvalitet, savršenost i pouzdanost.

Pronađite prodajni objekat

Pronađite prodajne objekte blizu vas!