Hvala vam što ste izabrali blender Bosch. Evo šta treba da znate da biste počeli.
Pokazaćmo vam koliko je lako sastaviti VitaPower serije 6 i kako njime rukovati da biste postigli najbolje rezultate.
Kako da počnete da uživate u blenderu.
Raspakujte blender VitaPower serije 6 i počnite da uživate u sveže napravljenim sokovima, gustim napicima i još mnogo toga. Pokazaćemo vam kako ga lako možete koristiti i očistiti. Takođe smo dodali nekoliko ukusnih recepata koji će vam pomoći da počnete.
Pravi redosled za najbolje rezultate.

Ne zaboravite da dodate sastojke u pravom redosledu sa tečnošću na dnu za najbolje rezultate. Ako koristite bocu ToGo, jednostavno obrnite redosled.
1. Tečnosti poput voćnih sokova, mleka, alternativa mleku ili (kokosove) vode
2. Suvi sastojci poput mača praha, vanile ili kardamoma
3. Sveže voće i povrće
4. Lisnato zelje
5. Zamrznuto voće, led, orašasti plodovi ili drugi tvrdi sastojci
Operite ga za tren oka.
Potrebno je samo oko 30 sekundi da biste očistili blender. Jednostavno dodajte malo vode sa česme i kap deterdženta za pranje sudova i izaberite program „Čišćenje“. Još jedna prednost: bokal se može prati u mašini za pranje sudova.
Isprobajte ukusne recepte za guste napitke.

Gusti napitak za doručak od krušaka
Lako ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml
Sastojci
1 narandža (oko 150 g)
1 banana (oko 100 g)
1 kruška (oko 150 g)
1 jabuka (oko 150 g)
70 g matovilca
20 g lana
360 ml vode, hladne
20 ml limunovog soka, hladnog
Koraci
1. Oljuštite narandžu i bananu i isecite na komade. Izvadite središte kruške i jabuke i isecite ih na komade.
2. Stavite sve sastojke u bokal.
3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.
4. Umutite sastojke pomoću programa za gusti napitak.
5. Uživajte u gustom napitku za doručak od krušaka.
Najbolji savet: laneno seme je regionalna superhrana slična čia semenkama. Za hladan gusti napitak koristite rashlađene sastojke i kockice leda. Takože možete da napravite gusti napitak u ToGo boci, savršenoj za do 2 porcije.

Gusti napitak od zlatne cvekle
Lako ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml
Sastojci
2 zlatne cvekle (svaka oko 240 g)
2 g đumbira
2 g kurkume
2 jabuke (svaka oko 180 g)
1 kašika agavinog sirupa
2 kašike limunovog soka, hladnog
360 ml soka od narandže, hladnog
Koraci
1. Oljuštite zlatnu cveklu, đumbir i kurkumu i isecite ih na male komade. Izvadite središte iz jabuka i isecite ih na komade.
2. Stavite sve sastojke u bokal.
3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.
4. Umutite sastojke pomoću programa za gusti napitak.
5. Uživajte u gustom napitku od zlatne cvekle.
Najbolji savet: možete koristiti i druge vrste cvekle, ali boja može varirati. Za hladan gusti napitak koristite rashlađene sastojke i kockice leda. Ako želite gusti napitak za poneti, pripremite ga u ToGo boci, savršenoj za do 2 porcije.

Zeleni gusti napitak sa keljom
Lako ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml
Sastojci
3 banane (svaka oko 120 g)
2 kivija (svaki oko 70 g)
230 ml napitka od badema
1 kašika limunovog soka
1 kašika javorovog sirupa
250 g kovrdžavog kelja
Dekoracija
4 kašike seckanih badema
4 kašike borovnica
4 kašike malina
4 kašičice čia semenki
4 kašičice lana
Koraci
1. Banane i kivi oljuštite i isecite na komade. Uklonite stabljike kelja.
2. Stavite sve sastojke u bokal.
3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.
4. Umutite sastojke pomoću programa za gusti napitak.
5. Prebacite gusti napitak u činije i svaku ukrasite seckanim bademima, borovnicama, malinama, čia semenkama i lanenim semenkama.
6. Uživajte u zelenom gustom napitku sa keljom.
Glavni savet: van sezone kelja, možete koristiti i smrznuti kelj ili umesto njega spanać ili matovilca.

Gusti napitak sa kivijem i spanaćem
Lako ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml
Sastojci
3 kivija (svaki oko 70 g)
1 narandža (oko 170 g)
1 jabuka (oko 180 g)
0,5 avokada (oko 80 g)
100 g belog grožđa bez semenki
150 ml vode, hladne
1 kašika soka limete, hladnog
100 g bebi spanaća
Koraci
1. Oljuštite kivije i narandžu i isecite na komade. Izvadite središte jabuka i isecite ih na komade. Oljuštite avokado, uklonite košticu i isecite voće na komade.
2. Stavite sve sastojke u bokal.
3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.
4. Umutite sastojke pomoću programa za gusti napitak.
5. Uživajte u gustom napitku sa kivijem i spanaćem.
Glavni savet: ako volite hladne guste napitke, koristite ohlađene sastojke i dodajte kockice leda.Ako želite gusti napitak za poneti, jednostavno ga pripremite u ToGo boci, savršenoj za 1 porciju. Naša preporuka za ToGo bocu: 1 kivi, 0,5 jabuka, 30 g bebi spanaća, 80 g grožđa bez koštica, 150 ml soka po izboru.

Gusti napitak od manga, limete i đumbira
Lako ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml
Sastojci
1 mango (oko 440 g)
1 limeta (oko 50 g)
3 g đumbira
1 kašika agavinog sirupa
100 g kockica leda
300 ml soka od narandže
100 ml vode
Dekoracija
2 grančice sveže nane
4 kriške limete
Koraci
1. Oljuštite mango, limetu i đumbir i isecite na komade.
2. Stavite sve sastojke u bokal.
3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.
4. Umutite sastojke pomoću programa za gusti napitak.
5. Sipajte gusti napitak u visoke čaše i svaku ukrasite svežom nanom i komadom limete.
6. Uživajte u gustom napitku od manga, limete i đumbira.
Najbolji savet: možete koristiti i smrznuti mango, ali ćete morati da ga odmrznete najmanje 30 minuta pre mešanja da biste postigli kremasti rezultat.
Isprobajte ukusne recepte za šejk.

Kremasti čokoladni šejk od avokada
Lako ∣ 4 porcije ∣ 1200 ml
Sastojci
1 avokado (oko 100 g)
1,5 banana (oko 150 g)
1000 ml napitka od badema
30 g agavinog sirupa
40 g kakao praha
2 kašičice ekstrakta vanile
Dekoracija
4 kašičice komadića kakaoa
Koraci
1. Oljuštite avokado i banane, uklonite košticu avokada i isecite voće na komade.
2. Stavite sve sastojke u bokal.
3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.
4. Umutite sastojke pomoću programa za šejk.
5. Sipajte šejk u čaše, ukrasite komadićima kakaoa i uživajte u kremastom čokoladnom šejku od avokada.
Najbolji savet: možete prilagoditi količinu napitka od badema za tečniju konzistenciju ili konzistenciju sličnu pudingu. Koristite visoke čaše za piće za serviranje ovog ukusnog šejka.

Šejk od crvenih bobica sa cimetom
Lako ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml
Sastojci
120 g jagoda
120 g kupina
120 g malina
100 g crvenih ribizli
280 g zamene za jogurt na bazi soje
240 ml napitka od ovsa
2 kašičice javorovog sirupa
2 kašičice mlevenog cimeta
Koraci
1. Stavite sve sastojke u bokal.
2. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.
3. Umutite sastojke pomoću programa za šejk.
4. Uživajte u šejku od crvenih bobica sa cimetom.
Najbolji savet: možete koristiti smrznute bobice umesto svežih. Odmrzavajte ih najmanje 30 minuta pre mućenja. Mešavina šumskog voća je idealna jer uključuje sve bobičasto voće preporučeno za šejk od crvenih bobica.

Šejk od limuna sa makom
Lako ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml
Sastojci
300 g skira
40 g meda
40 g semenki maka
4 kašičice kore limuna
500 ml mleka
100 ml limunovog soka
Koraci
1. Stavite sve sastojke u bokal.
2. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.
3. Umutite sastojke pomoću programa za šejk.
4. Uživajte u šejku od limuna sa makom.
Najbolji savet: u ovom receptu možete da uživate i kao u desertu. Samo izostavite mleko da bi šejk bio kremastiji i prelijte ga svežim voćem.

Napitak za doručak od jabuka i ovsenih pahuljica
Lako ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml
Sastojci
2 jabuke (svaka oko 180 g)
60 g urmi bez koštica
60 g zamene za jogurt na bazi soje
40 g sitnih ovsenih pahuljica
20 g agavinog sirupa
20 g putera od badema
400 ml napitka od ovsa
200 ml soka od narandže
Koraci
1. Izvadite središte iz jabuka i isecite ih na komade.
2. Stavite sve sastojke u bokal.
3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.
4. Dvaput umutite sastojke pomoću programa za šejk.
5. Uživajte u napitku za doručak od jabuka i ovsenih pahuljica.
Najbolji savet: takođe postoji opcija da se urme zamene urminim sirupom. Ako želite gusti napitak za poneti, jednostavno ga pripremite u ToGo boci, savršenoj za do 2 porcije.

Proteinski šejk od jabuka
Lako ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml
Sastojci
1 jabuka (oko 180 g)
1,5 banana (oko 180 g)
300 g niskomasnog kvarka
20 g putera od badema
320 ml napitka od badema
4 prstohvata vanilinog praha
Koraci
1. Izvadite središte jabuka i isecite ih na komade. Banane oljuštite i isecite na komade.
2. Stavite sve sastojke u bokal.
3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.
4. Dvaput umutite sastojke pomoću programa za šejk.
5. Uživajte u proteinskom šejku od jabuka.
Najbolji savet: za 2 porcije možete da pripremite ovaj šejk u ToGo boci i ponesete je sa sobom kako biste uživali u napitku odmah nakon vežbanja.
Isprobajte ukusne recepte za čorbe.

Čorba od slatkog krompira sa semenkama nara
Srednje ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml
Sastojci
2 slatka krompira (svaki oko 160 g)
1 šargarepa (oko 80 g)
50 g celera
1 crni luk (oko 20 g)
1 čen belog luka
2 kašike maslinovog ulja
420 ml bujona od povrća
100 ml pavlake (35% masti)
2 kašičice limunovog soka
1 kašičica soli
4 prstohvata mlevenog crnog bibera
Dekoracija
8 kašika leblebija iz konzerve
4 kašike kozjeg krem sira
4 kašike semenki nara
0,5 kašičica čili pahuljica
Koraci
1. Oljuštite slatki krompir, šargarepe, celer, crni i beli luk i isecite na komade.
2. Stavite sve sastojke u bokal.
3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.
4. Umutite sastojke pomoću programa za toplu supu.
5. Ocedite leblebije iz konzerve.
6. Sipajte čorbu u činije i svaku ukrasite leblebijama, kozjim krem sirom, semenkama nara i čili pahuljicama.
7. Uživajte u čorbi od slatkog krompira sa semenkama nara.
Najbolji savet: ako želite da ovo jelo malo promenite, možete ispeći leblebije u posebnom tiganju ili u rerni sa malo maslinovog ulja i paprike u prahu pre nego što ukrasite čorbu.

Veganska čorba od sočiva i bundeve
Srednje ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml
Sastojci
100 g crvenog sočiva
200 ml bujona od povrća
0,5 crnog luka (oko 30 g)
200 g hokaido bundeve
1 kašičica soli
1 kašičica kurkume
0,5 kašičica mlevenog kumina
2 prstohvata mlevenog crnog bibera
400 ml kokosovog mleka
40 ml soka od narandže
20 ml soka od limete
Dekoracija
4 kašike zamene za jogurt na bazi kokosa
4 kašike seckanog peršuna
1 kašika semenki susama
Dodatni pribor
Mala šerpa
Koraci
1. Operite i ocedite crveno sočivo.
2. Sipajte crveno sočivo i bujon od povrća u malu šerpu.
3. Na ploči za kuvanje kuvajte crveno sočivo na laganoj vatri oko 10 minuta dok ne omekša.
4. U međuvremenu, oljuštite crni luk i isecite ga na komade. Isecite hokaido bundeve na komade.
5. Dodajte sve sastojke, uključujući kuvano sočivo sa bujonom od povrća u bokal.
6. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.
7. Umutite sastojke pomoću programa za toplu supu.
8. Sipajte čorbu u činije i svaku činiju ukrasite zamenom za jogurt na bazi kokosa, seckanim peršunom i susamom.
9. Uživajte u veganskoj čorbi od sočiva i bundeve.
Najbolji savet: ako volite ljuto, u čorbu možete dodati malo seckanog đumbira ili čilija.

Zelena čorba sa pečenim pinjolima
Lako ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml
Sastojci
200 g brokolija
50 g praziluka
1 celer (oko 30 g)
0,5 veza svežeg peršuna
0,5 veza svežeg bosiljka
50 g bebi spanaća
150 g smrznutog graška
500 ml bujona od povrća
2 kašičice limunovog soka
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica soli
0,5 kašičica mlevenog crnog bibera
Dekoracija
4 kašike pinjola
4 kašike slatke pavlake
2 kašike svežeg bosiljka
2 kašike svežeg peršuna
Dodatni pribor
Tiganj
Koraci
1. Izvadite grašak iz zamrzivača da se odmrzne.
2. Za to vreme isecite na komade brokoli, praziluk i celer. Uklonite listove svežeg peršuna i bosiljka.
3. Stavite sve sastojke u bokal.
4. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.
5. Umutite sastojke pomoću programa za toplu supu.
6. U međuvremenu, pecite pinjole u tiganju bez ulja na srednjoj temperaturi dok ne postanu zlatno braon.
7. Sipajte čorbu u činije i svaku ukrasite sa malo slatke pavlake i pečenih pinjola, kao i svežim bosiljkom i peršunom.
8. Uživajte u zelenoj čorbi sa pečenim pinjolima.
Najbolji savet: ako volite ukuse pečenog povrća, praziluk možete kratko propržiti na malo maslinovog ulja pre nego što ga dodate u bokal.

Čorba od šargarepa i đumbira
Lako ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml
Sastojci
6 šargarepa (oko 75 g svaka)
0,5 crnog luka (oko 30 g)
3 g đumbira
1 kašika maslinovog ulja
1 kašičica meda
1 kašičica karija u prahu
0,5 kašičica soli
2 prstohvata mlevenog crnog bibera
300 ml bujona od povrća
100 ml soka od narandže
100 ml kokosovog mleka
Dekoracija
4 kašike kokosovog mleka
4 kašike listova šargarepe
0,5 kašičica čili pahuljica
Koraci
1. Oljuštite šargarepe, crni luk i isecite na komade.
2. Stavite sve sastojke u bokal.
3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.
4. Umutite sastojke pomoću programa za toplu supu.
5. Sipajte čorbu u činije i svaku ukrasite sa malo kokosovog mleka, listova šargarepe i čili pahuljica.
6. Uživajte u čorbi od šargarepa i đumbira.
Najbolji savet: ako volite da čorbe budu dodatno začinjene, jednostavno dodajte malo više đumbira u bokal.

Ljuta čorba od paradajza
Lako ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml
Sastojci
650 g paradajza
30 g leblebija iz konzerve
1 čen belog luka
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike agavinog sirupa
1 kašika pirea od paradajza
1 kašičica harissa paste
250 ml bujona od povrća
1 kašičica soli
0,5 kašičica mlevenog kumina
2 prstohvata mlevenog crnog bibera
1 prstohvat mlevenog cimeta
Dekoracija
8 kašika leblebija iz konzerve
4 kašike svežeg peršuna
4 kašike svežeg bosiljka
Koraci
1. Paradajz isecite na kockice, ocedite leblebije iz konzerve i oljuštite čen belog luka.
2. Stavite sve sastojke u bokal.
3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.
4. Umutite sastojke pomoću programa za toplu supu.
5. Sipajte čorbu u činije i svaku ukrasite leblebijama iz konzerve, svežim peršunom i bosiljkom.
6. Uživajte u ljutoj čorbi od paradajza.
Najbolji savet: uz ovo jelo najbolje ide svež hleb.
Isprobajte ukusne recepte za sladoled.

Zaleđen napitak od breskve i grejpfruta
Lako ∣ 750 ml
Sastojci
450 g smrznutih breskvi
100 g kockica leda
200 ml soka od grejpfruta
Koraci
1. Smrznute breskve isecite na komade (2 cm x 2 cm).
2. Stavite sve sastojke u bokal.
3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.
4. Umutite sastojke pomoću programa za sladoled.
5. Uživajte u zaleđenom napitku od breskve i grejpfruta.
Najbolji savet: ako nemate smrznute breskve, koristite breskve iz konzerve. Samo ih isecite na komade i zamrznite najmanje 6 sati pre nego što započnete pripremu ovog recepta.

Sladoled od borovnica i mlaćenice
Lako ∣ 4 porcije ∣ 750 ml
Sastojci
4 grančice sveže nane
540 g smrznutih borovnica
30 g šećera u prahu
2 kašičice ekstrakta vanile
2 kašičice limunovog soka
150 ml mlaćenice
Koraci
1. Uklonite listove sveže nane.
2. Stavite sve sastojke u bokal.
3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.
4. Umutite sastojke pomoću programa za sladoled.
5. Uživajte u sladoledu od borovnica i mlaćenice.
Najbolji savet: pripremite ovaj sladoled neposredno pre služenja za izuzetno kremastu teksturu. Umesto toga, možete ga i prebaciti u plitku posudu i zamrznuti 30 minuta da se stegne.

Kremast sladoled od jagoda
Lako ∣ 750 ml
Sastojci
300 g smrznutih jagoda
450 g smrznutih banana
150 ml soka po izboru
Koraci
1. Stavite sve sastojke u bokal.
2. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.
3. Umutite sastojke pomoću programa za sladoled.
4. Uživajte u divnom sladoledu od jagoda.
Najbolji savet: čuvajte prezrele banane u kesi za zamrzivač da bi bile spremne kada želite sladoled. Za najbolje rezultate isecite oljuštene banane na komade, stavite ih jednu pored druge, a između svakog sloja koristite foliju ili papir za pečenje.

Brz sladoled od malina
Lako ∣ 750 ml
Sastojci
150 g maskarponea
90 g šećera u prahu
510 g smrznutih malina
Koraci
1. Stavite sve sastojke u bokal.
2. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.
3. Umutite sastojke pomoću programa za sladoled.
4. Uživajte u brzom sladoledu od malina.
Najbolji savet: ovaj recept možete lako napraviti sa bilo kojim smrznutim bobicama po vašem izboru. Nakon pripreme, sladoled prebacite u plitku posudu i zamrznite dodatnih 30 minuta radi boljeg stvrdnjavanja.

Tropski letnji sorbe
Lako ∣ 750 ml
Sastojci
560 g smrznute mešavine tropskog voća
40 g šećera u prahu
150 ml soka od narandže
Koraci
1. Stavite sve sastojke u bokal.
2. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.
3. Umutite sastojke pomoću programa za sladoled.
4. Uživajte u tropskom letnjem sorbeu.
Najbolji savet: pripremite ovaj sorbe neposredno pre služenja za kremastu teksturu. Za čvršću konzistenciju gotov sladoled prebacite u plitku posudu i zamrznite dodatnih 30 minuta. Za laganiju verziju izbacite šećer u prahu.
Isprobajte ukusne specijalne recepte.

Napitak od ovsa
Lako ∣ 1000 ml
Sastojci
80 g sitnih ovsenih pahuljica
2 prstohvata soli
200 g kockica leda
720 ml vode
Dodatni pribor
Kesica za ceđenje mleka od orašastih plodova
Koraci
1. Stavite sve sastojke u bokal.
2. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.
3. Mutite sastojke 2 minuta na maksimalnoj brzini .
4. Ovseni napitak procedite kroz kesicu za ceđenje mleka od orašastih plodova.
5. Uživajte u napitku od ovsa.
Najbolji savet: ako nemate kesicu za ceđenje mleka od orašastih plodova ili više volite gušću konzistenciju, preskočite ovaj korak, ali obavezno promućkajte mleko pre nego što ga popijete.

Palačinke od badema
Srednje ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml
Sastojci
8 jaja
200 g niskomasnog kvarka
100 g bademovog brašna
40 g eritritola
1 kašičica praška za pecivo
1 prstohvat soli
200 ml mleka
Pored toga
Kokosovo ulje (za prženje)
Koraci
1. Stavite sve sastojke u bokal.
2. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.
3. Mutite sastojke 1 minut na maksimalnoj brzini .
4. Na ploči za kuvanje zagrejte tiganj sa malo kokosovog ulja na srednjoj temperaturi. Sipajte 5 kašika testa za palačinke u tiganj i pržite sa obe strane oko 3 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Ponavljajte postupak dok ne upotrebite celokupno testo.
5. Uživajte u palačinkama od badema.
Najbolji savet: volite palačinke koje su ektra voćne? Nakon što sipate testo u tiganj, ukrasite palačinku borovnicama ili kriškama jabuke pre nego što je prevrnete.

Puter od kikirikija
Lako ∣ 700 g
Sastojci
700 g nesoljenog kikirikija
1 prstohvat soli
Koraci
1. Unapred zagrejte rernu prema uputstvima proizvođača: gornji i donji grejač: 180 °C
2. Prebacite kikiriki u pleh obložen papirom za pečenje.
3. Pecite kikiriki kao što je naznačeno:
3. nivo (srednji)
Gornji i donji grejač: 180 °C
Vreme pečenja: oko 10 minuta
4. Izvadite kikiriki iz rerne i ostavite ga da se ohladi.
5. Stavite sve sastojke u bokal.
6. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.
7. Mutite sastojke 2 minuta na maksimalnoj brzini .
8. Uživajte u puteru od kikirikija.
Najbolji savet: ako volite da puter od kikirikija bude hrskav, jednostavno dodajte malo seckanog kikirikija nakon mućenja.

Bezalkoholni koktel od grejpfruta i nara
Lako ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml
Sastojci
400 g kockica leda
250 ml soka od grejpfruta
150 ml soka od nara
20 ml soka od limete
90 ml gazirane vode
90 ml limunade
Dekoracija
4 kašike šećera
2 grančice svežeg ruzmarina
4 kašike semenki nara
Koraci
1. Navlažite rubove 4 čaše i umočite ih u šećer.
2. U bokal dodajte kockice leda, sok od grejpfruta, nara i limete.
3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.
4. Umutite sastojke pomoću programa za drobljenje leda.
5. Dodajte gaziranu vodu i limunadu u bokal.
6. Sipajte bezalkoholni koktel u 4 čaše i svaku ukrasite svežim ruzmarinom i semenkama nara.
7. Uživajte u bezalkoholnom koktelu od grejpfruta i nara.
Najbolji savet: za ukrašavanje staklenih ivica možete koristiti i alternativu šećeru, kao što je ksilitol ili eritritol.

Lak humus sa tahinijem
Lako ∣ 900 g
Sastojci
530 g leblebija iz konzerve
100 ml vode od leblebija
4 čena belog luka
160 g tahinija
4 kašike maslinovog ulja
1 kašičica soli
1 kašičica mlevenog kumina
2 prstohvata mlevenog crnog bibera
100 ml limunovog soka
Dekoracija
4 kašike seckanog peršuna
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike leblebija iz konzerve
Koraci
1. Ocedite leblebije iz konzerve i sačuvajte malo vode od leblebija. Oljuštite čenove belog luka.
2. Stavite sve sastojke u bokal.
3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.
4. Mutite sastojke 60 sekundi na maksimalnoj brzini .
5. Prebacite humus u činiju i ukrasite seckanim peršunom, maslinovim uljem i leblebijama.
6. Uživajte u lakom humusu sa tahinijem.
Najbolji savet: humus ima najbolji ukus sa svežim pita hlebom, ali možete ga koristiti i kao umak za povrće ili čak kao kremasti sos za testeninu.