Recepti koji će podići vaš zdrav način života na viši nivo.

Otkrijte svoj privatni bar sa gustim napicima. Naši preporučeni recepti za guste napitke i sokove pomoći će vam da izvučete maksimum iz svog Bosch blendera ili sokovnika. Započnite svoj zdrav način života receptima prilagođenim vašem Bosch blenderu/sokovniku. Izaberite svoj aparat u nastavku teksta da biste bili preusmereni na odgovarajuće recepte.

VitaPower Serie 8.

Ako želite da sačuvate svoje vitamine duže, ovaj blender od 1000 v sa funkcijom vakuumskog zaptivanja je pravi izbor za vas.

Gusti napici & šejkovi.

Sladak san o vanili

Sladak san o vanili

Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci:
1 banana
450 ml voćnog čaja
450 g mešavine smrznutog bobičastog voća
1 kašičica ekstrakta vanile

1. korak:

Pripremite čaj i sačekajte da se ohladi. Sačekajte da se mešavina smrznutog bobičastog voća odmrzne (oko 20 min). Oljuštite bananu i isecite je na veće komade.

2. korak:

Najpre sipajte čaj u bokal blendera, a zatim dodajte bobičasto voće, bananu i vanilu. Vratite poklopac na bokal blendera, spustite kopču za zatvaranje i čvrsto ga pritisnite.

3. korak:

Izaberite opciju "Auto" da biste pokrenuli proces vakuumiranja i mućenja. Automatski će se zaustaviti kada se završi.

4. korak:

Sipajte svoj napitak "Sladak san o vanili" u čaše i odmah ga poslužite.

Top savet: koristite svoj omiljeni voćni čaj, na primer, ako imate čašu od doručka.

Zeleni protein

Zeleni protein

Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci:
150 g listova mladog spanaća
1 limun
1 veliki avokado
450 ml mleka od orašastih plodova (ili mleka)
1 kašika brašna od lupine
4 kašike javorovog sirupa
1 prstohvat soli

1. korak:

Operite limun pod mlazom tople vode i osušite ga. Oljuštite limun i isecite ga na krupne kocke. Spanać operite, ostavite ga da se ocedi i osuši i isecite nekoliko puta. Avokado prepolovite po dužini, izvadite košticu i kašikom izvadite sadržaj.

2. korak:

Najpre sipajte mleko od orašastih plodova u bokal blendera, a zatim dodajte vodu, limun, brašno od lupine, spanać, javorov sirup, so i na kraju avokado. Vratite poklopac na bokal blendera, spustite kopču za zatvaranje i čvrsto ga pritisnite.

3. korak:

Izaberite opciju "Auto" da biste pokrenuli proces vakuumiranja i mućenja. Automatski će se zaustaviti kada se završi.

4. korak:

Sipajte svoj napitak "Zeleni protein" u čaše i odmah ga poslužite.

Top savet: šest do osam sušenih urmi je dobra zamena za javorov sirup zbog svoje prirodne, voćne slatkoće.

Crveni tim iz snova

Crveni tim iz snova

Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci:
300 g jagoda
300 g paradajza
½ čili papričice (po želji)
½ veze bosiljka
350 ml vode
Prstohvat soli
2 kašike javorovog sirupa

1. korak:

Operite jagode, paradajz i čili papričicu. Uklonite peteljke jagoda i isecite ih na četvrtine. Uklonite i peteljke paradajza i isecite ga na kockice. Čili papričicu isecite na krugove. Odrežite stabljike bosiljka, operite ga, protresite da se osuši i krupno ga iseckajte.

2. korak:

Najpre stavite paradajz u bokal blendera, zatim dodajte jagode, bosiljak, čili papričicu, so, javorov sirup i na kraju vodu. Vratite poklopac na bokal blendera, spustite kopču za zatvaranje i čvrsto ga pritisnite.

3. korak:

Izaberite opciju "Auto" da biste pokrenuli proces vakuumiranja i mućenja. Automatski će se zaustaviti kada se završi.

4. korak:

Sipajte svoj napitak "Crveni tim iz snova" u čaše i odmah ga poslužite.

Top savet: kombinacija jagoda i paradajza zvuči neobično, ali zapravo ima veoma dobar ukus. Odlično se slaže sa drugim svežim biljem kao što su estragon ili menta.

Ružičasta proteinska bomba

Ružičasta proteinska bomba

Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci:

400 g malina (svežih ili smrznutih)
500 ml sojinog mleka
4 kašike oljuštenog semena konoplje (60 g)
4 kašike javorovog sirupa

1. korak:

Sačekajte da se smrznute maline odmrznu (oko 20 min). Ako koristite sveže maline, sortirajte one dobre.

2. korak:

Najpre dodajte bobičasto voće, sojino mleko, javorov sirup i seme konoplje u bokal blendera. Vratite poklopac na bokal blendera, spustite kopču za zatvaranje i čvrsto ga pritisnite.

3. korak:

Izaberite opciju "Auto" da biste pokrenuli proces vakuumiranja i mućenja. Automatski će se zaustaviti kada se završi.

4. korak:

Sipajte svoj napitak "Ružičasta proteinska bomba" u čaše i odmah ga poslužite.

Top savet: sojino mleko je bogato proteinima; međutim, umesto njih možete koristiti i druge zdrave i ukusne vrste mleka od orašastih plodova ili ovsenog mleka. Ako ne planirate da pravite veganski smoothie, možete koristiti i kravlje mleko.

Jogurt sa limetom i mangom

Jogurt sa limetom i mangom

Jednostavno ∣ 2 porcije ∣ 2 čaše / 500 ml

Sastojci:
1 mango (oko 450 g, 300 g neto)
1 limeta
30 g korena đumbira
300 ml vode
300 g jogurta
1 prstohvat soli
1 prstohvat kumina

1. korak:

Oljuštite mango, nožem odvojite košticu i isecite ostatak ga na krupne kocke. Operite limetu pod mlazom tople vode i osušite je. Očistite koru, uklonite je i isecite na krupne kocke. Koren đumbira oljuštite i isecite na veće komade.

2. korak:

Najpre sipajte vodu u bokal blendera, zatim dodajte jogurt, mango, limetu, koru limete, koren đumbira i, na kraju, so i kumin. Vratite poklopac na bokal blendera, spustite kopču za zatvaranje i čvrsto ga pritisnite.

3. korak:

Izaberite opciju "Auto" da biste pokrenuli proces vakuumiranja i mućenja. Automatski će se zaustaviti kada se završi.

4. korak:

Sipajte svoj napitak "Jogurt sa limetom i mangom" u čaše i odmah ga poslužite.

Top savet: Povremeno je dostupan svež koren kurkume – pokušajte da koristite kurkumu umesto đumbira u svom lasiju (otprilike 10 g). Sveža kurkuma je visoko pigmentisana, pa je najbolje kupiti organsku i dodati je u šolju za mešanje neoljuštenu.

VitaPower Serie 6.

Naš najmoćniji model sa 6 automatskih programa: priprema svega od gustih napitaka i šejkova, preko putera od orašastih plodova, toplih čorbi do sladoleda za celu porodicu ne može biti lakša.

Gusti napici.

Gusti napitak za doručak od krušaka
Četiri boce zelenog gustog napitka, svaka sa slamčicom, postavljene na belom poslužavniku sa dvema kruškama i zelenim lisnatim povrćem.

Gusti napitak za doručak od krušaka

Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci:
1 narandža (oko 150 g)
1 banana (oko 100 g)
1 kruška (oko 150 g)
1 jabuka (oko 150 g)
70 g matovilca
20 g lana
360 ml vode, hladne
20 ml limunovog soka, hladnog

Koraci:

1. Oljuštite narandžu i bananu i isecite na komade. Izvadite središte kruške i jabuke i isecite ih na komade.

2. Stavite sve sastojke u bokal.

3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.

4. Umutite sastojke pomoću programa za gusti napitak.

5. Uživajte u gustom napitku za doručak od krušaka.

Top savet: laneno seme je regionalna superhrana slična čia semenkama. Za hladan gusti napitak koristite rashlađene sastojke i kockice leda. Takože možete da napravite gusti napitak u ToGo boci, savršenoj za do 2 porcije.

Gusti napitak od zlatne cvekle
Tri boce žutog gustog napitka sa slamčicama i lisnatim povrćem na drvenoj površini, sa narandžama i cveklom u pozadini.

Gusti napitak od zlatne cvekle

Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci:
2 zlatne cvekle (svaka oko 240 g)
2 g đumbira
2 g kurkume
2 jabuke (svaka oko 180 g)
1 kašika agavinog sirupa
2 kašike limunovog soka, hladnog
360 ml soka od narandže, hladnog

Koraci:

1. Oljuštite zlatnu cveklu, đumbir i kurkumu i isecite ih na male komade. Izvadite središte iz jabuka i isecite ih na komade.

2. Stavite sve sastojke u bokal.

3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.

4. Umutite sastojke pomoću programa za gusti napitak.

5. Uživajte u gustom napitku od zlatne cvekle.

Top savet: možete koristiti i druge vrste cvekle, ali boja može varirati. Za hladan gusti napitak koristite rashlađene sastojke i kockice leda. Ako želite gusti napitak za poneti, pripremite ga u ToGo boci, savršenoj za do 2 porcije.

Zeleni gusti napitak sa keljom
Zeleni gusti napitak u činijama ukrašen borovnicama, malinama, orasima i semenkama, pored kriški kivija i tegle čia semenki na površini sive teksture.

Zeleni gusti napitak sa keljom

Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci:
3 banane (svaka oko 120 g)
2 kivija (svaki oko 70 g)
230 ml napitka od badema
1 kašika limunovog soka
1 kašika javorovog sirupa
250 g kovrdžavog kelja

Dekoracija:
4 kašike seckanih badema
4 kašike borovnica
4 kašike malina
4 kašičice čia semenki
4 kašičice lana

Koraci:

1. Banane i kivi oljuštite i isecite na komade. Uklonite stabljike kelja.

2. Stavite sve sastojke u bokal.

3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.

4. Umutite sastojke pomoću programa za gusti napitak.

5. Prebacite gusti napitak u činije i svaku ukrasite seckanim bademima, borovnicama, malinama, čia semenkama i lanenim semenkama.

6. Uživajte u zelenom gustom napitku sa keljom.

Top savet: van sezone kelja, možete koristiti i smrznuti kelj ili umesto njega spanać ili matovilca.

Gusti napitak sa kivijem i spanaćem
Dve čaše zelenog gustog napitka sa kriškama kivija na obodu, metalnim slamčicama i svežim voćem na drvenom pultu.

Gusti napitak sa kivijem i spanaćem

Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci:
3 kivija (svaki oko 70 g)
1 narandža (oko 170 g)
1 jabuka (oko 180 g)
0,5 avokada (oko 80 g)
100 g belog grožđa bez semenki
150 ml vode, hladne
1 kašika soka limete, hladnog
100 g bebi spanaća

Koraci:

1. Oljuštite kivije i narandžu i isecite na komade. Izvadite središte jabuka i isecite ih na komade. Oljuštite avokado, uklonite košticu i isecite voće na komade.

2. Stavite sve sastojke u bokal.

3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.

4. Umutite sastojke pomoću programa za gusti napitak.

5. Uživajte u gustom napitku sa kivijem i spanaćem.

Top savet: ako volite hladne guste napitke, koristite ohlađene sastojke i dodajte kockice leda.Ako želite gusti napitak za poneti, jednostavno ga pripremite u ToGo boci, savršenoj za 1 porciju. Naša preporuka za ToGo bocu: 1 kivi, 0,5 jabuka, 30 g bebi spanaća, 80 g grožđa bez koštica, 150 ml soka po izboru.

Gusti napitak od manga, limete i đumbira
Dve čaše gustog napitka od manga sa limetom i mentom, bokal gustog napitka i svež đumbir na pultu.

Gusti napitak od manga, limete i đumbira

Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci:

1 mango (oko 440 g)
1 limeta (oko 50 g)
3 g đumbira
1 kašika agavinog sirupa
100 g kockica leda
300 ml soka od narandže
100 ml vode

Dekoracija:
2 grančice sveže nane
4 kriške limete

Koraci:

1. Oljuštite mango, limetu i đumbir i isecite na komade.

2. Stavite sve sastojke u bokal.

3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.

4. Umutite sastojke pomoću programa za gusti napitak.

5. Sipajte gusti napitak u visoke čaše i svaku ukrasite svežom nanom i komadom limete.

6. Uživajte u gustom napitku od manga, limete i đumbira.

Top savet: možete koristiti i smrznuti mango, ali ćete morati da ga odmrznete najmanje 30 minuta pre mešanja da biste postigli kremasti rezultat.

Šejkovi.

Kremasti čokoladni šejk od avokada
Dve čaše sa čokoladnim šejkom od avokada sa komadićima kakaoa na tamnom poslužavniku sa kašikom komadića pored njih.

Kremasti čokoladni šejk od avokada

Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1200 ml

Sastojci:
1 avokado (oko 100 g)
1,5 banana (oko 150 g)
1000 ml napitka od badema
30 g agavinog sirupa
40 g kakao praha
2 kašičice ekstrakta vanile

Dekoracija:

4 kašičice komadića kakaoa

Koraci:

1. Oljuštite avokado i banane, uklonite košticu avokada i isecite voće na komade.

2. Stavite sve sastojke u bokal.

3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.

4. Umutite sastojke pomoću programa za šejk.

5. Sipajte šejk u čaše, ukrasite komadićima kakaoa i uživajte u kremastom čokoladnom šejku od avokada.

Top savet: možete prilagoditi količinu napitka od badema za tečniju konzistenciju ili konzistenciju sličnu pudingu. Koristite visoke čaše za piće za serviranje ovog ukusnog šejka.

Šejk od crvenih bobica sa cimetom
Gusti napitak od bobica živopisne roze boje u tegli sa prugastom ružičastom slamkom, okružen borovnicama i kašičicom za med na rustičnoj drvenoj pozadini.

Šejk od crvenih bobica sa cimetom

Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci:
120 g jagoda
120 g kupina
120 g malina
100 g crvenih ribizli
280 g zamene za jogurt na bazi soje
240 ml napitka od ovsa
2 kašičice javorovog sirupa
2 kašičice mlevenog cimeta

Koraci:

1. Stavite sve sastojke u bokal.

2. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.

3. Umutite sastojke pomoću programa za šejk.

4. Uživajte u šejku od crvenih bobica sa cimetom.

Top savet: možete koristiti smrznute bobice umesto svežih. Odmrzavajte ih najmanje 30 minuta pre mućenja. Mešavina šumskog voća je idealna jer uključuje sve bobičasto voće preporučeno za šejk od crvenih bobica.

Šejk od limuna sa makom
Kremasti gusti napici od limuna sa makom u čašama sa žutim slamčicama, pored limuna na drvenom poslužavniku.

Šejk od limuna sa makom

Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci:
300 g skira
40 g meda
40 g semenki maka
4 kašičice kore limuna
500 ml mleka
100 ml limunovog soka

Koraci:

1. Stavite sve sastojke u bokal.

2. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.

3. Umutite sastojke pomoću programa za šejk.

4. Uživajte u šejku od limuna sa makom.

Top savet: u ovom receptu možete da uživate i kao u desertu. Samo izostavite mleko da bi šejk bio kremastiji i prelijte ga svežim voćem.

Napitak za doručak od jabuka i ovsenih pahuljica
Kremasti gusti napitak od ovsenih pahuljica i jabuka prekriven ovsenim pahuljicama, serviran u čaši sa kašičicom za med i svežim jabukama na površini sive teksture.

Napitak za doručak od jabuka i ovsenih pahuljica

Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci:
2 jabuke (svaka oko 180 g)
60 g urmi bez koštica
60 g zamene za jogurt na bazi soje
40 g sitnih ovsenih pahuljica
20 g agavinog sirupa
20 g putera od badema
400 ml napitka od ovsa
200 ml soka od narandže

Koraci:

1. Izvadite središte iz jabuka i isecite ih na komade.

2. Stavite sve sastojke u bokal.

3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.

4. Dvaput umutite sastojke pomoću programa za šejk.

5. Uživajte u napitku za doručak od jabuka i ovsenih pahuljica.

Top savet: takođe postoji opcija da se urme zamene urminim sirupom.Ako želite gusti napitak za poneti, jednostavno ga pripremite u ToGo boci, savršenoj za do 2 porcije.

Proteinski šejk od jabuka
Osvežavajući proteinski šejk od jabuka u tirkiznoj čaši sa slamčicom, pored kriški svežih jabuka i badema na rustičnom drvenom stolu.

Proteinski šejk od jabuka

Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci:
1 jabuka (oko 180 g)
1,5 banana (oko 180 g)
300 g niskomasnog kvarka
20 g putera od badema
320 ml napitka od badema
4 prstohvata vanilinog praha

Koraci:

1. Izvadite središte jabuka i isecite ih na komade. Banane oljuštite i isecite na komade.

2. Stavite sve sastojke u bokal.

3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.

4. Dvaput umutite sastojke pomoću programa za šejk.

5. Uživajte u proteinskom šejku od jabuka.

Top savet: za 2 porcije možete da pripremite ovaj šejk u ToGo boci i ponesete je sa sobom kako biste uživali u napitku odmah nakon vežbanja.

Topla supa.

Čorba od slatkog krompira sa semenkama nara
Činije sa čorbom od slatkog krompira ukrašene leblebijama, semenkama nara i kašičicom pavlake, postavljene na sto sa ljubičastom salvetom i prilogom od pavlake i semenki nara.

Čorba od slatkog krompira sa semenkama nara

Srednje ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci:
2 slatka krompira (svaki oko 160 g)
1 šargarepa (oko 80 g)
50 g celera
1 crni luk (oko 20 g)
1 čen belog luka
2 kašike maslinovog ulja
420 ml bujona od povrća
100 ml pavlake (35% masti)
2 kašičice limunovog soka
1 kašičica soli
4 prstohvata mlevenog crnog bibera

Dekoracija:
8 kašika leblebija iz konzerve
4 kašike kozjeg krem sira
4 kašike semenki nara
0,5 kašičica čili pahuljica

Koraci:

1. Oljuštite slatki krompir, šargarepe, celer, crni i beli luk i isecite na komade.

2. Stavite sve sastojke u bokal.

3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.

4. Umutite sastojke pomoću programa za toplu supu.

5. Ocedite leblebije iz konzerve.

6. Sipajte čorbu u činije i svaku ukrasite leblebijama, kozjim krem sirom, semenkama nara i čili pahuljicama.

7. Uživajte u čorbi od slatkog krompira sa semenkama nara.

Top savet: ako želite da ovo jelo malo promenite, možete ispeći leblebije u posebnom tiganju ili u rerni sa malo maslinovog ulja i paprike u prahu pre nego što ukrasite čorbu.

Veganska čorba od sočiva i bundeve
Dve činije kremaste čorbe od bundeve ukrašene jogurtom i peršunom, postavljene na rustični drveni sto.

Veganska čorba od sočiva i bundeve

Srednje ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci:
100 g crvenog sočiva
200 ml bujona od povrća
0,5 crnog luka (oko 30 g)
200 g hokaido bundeve
1 kašičica soli
1 kašičica kurkume
0,5 kašičica mlevenog kumina
2 prstohvata mlevenog crnog bibera
400 ml kokosovog mleka
40 ml soka od narandže
20 ml soka od limete

Dekoracija:
4 kašike zamene za jogurt na bazi kokosa
4 kašike seckanog peršuna
1 kašika semenki susama

Dodatni pribor:
Mala šerpa

Koraci:

1. Operite i ocedite crveno sočivo.

2. Sipajte crveno sočivo i bujon od povrća u malu šerpu.

3. Na ploči za kuvanje kuvajte crveno sočivo na laganoj vatri oko 10 minuta dok ne omekša.

4. U međuvremenu, oljuštite crni luk i isecite ga na komade. Isecite hokaido bundeve na komade.

5. Dodajte sve sastojke, uključujući kuvano sočivo sa bujonom od povrća u bokal.

6. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.

7. Umutite sastojke pomoću programa za toplu supu.

8. Sipajte čorbu u činije i svaku činiju ukrasite zamenom za jogurt na bazi kokosa, seckanim peršunom i susamom.

9. Uživajte u veganskoj čorbi od sočiva i bundeve.

Top savet: ako volite ljuto, u čorbu možete dodati malo seckanog đumbira ili čilija.

Zelena čorba sa pečenim pinjolima
Zelena čorba ukrašena pinjolima, začinskim biljem i pavlakom u činiji na drvenom stolu.

Zelena čorba sa pečenim pinjolima

Lako ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci:
200 g brokolija
50 g praziluka
1 celer (oko 30 g)
0,5 veza svežeg peršuna
0,5 veza svežeg bosiljka
50 g bebi spanaća
150 g smrznutog graška
500 ml bujona od povrća
2 kašičice limunovog soka
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica soli
0,5 kašičica mlevenog crnog bibera

Dekoracija:
4 kašike pinjola
4 kašike slatke pavlake
2 kašike svežeg bosiljka
2 kašike svežeg peršuna

Dodatni pribor:
Tiganj

Koraci:

1. Izvadite grašak iz zamrzivača da se odmrzne.

2. Za to vreme isecite na komade brokoli, praziluk i celer. Uklonite listove svežeg peršuna i bosiljka.

3. Stavite sve sastojke u bokal.

4. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.

5. Umutite sastojke pomoću programa za toplu supu.

6. U međuvremenu, pecite pinjole u tiganju bez ulja na srednjoj temperaturi dok ne postanu zlatno braon.

7. Sipajte čorbu u činije i svaku ukrasite sa malo slatke pavlake i pečenih pinjola, kao i svežim bosiljkom i peršunom.

8. Uživajte u zelenoj čorbi sa pečenim pinjolima.

Top savet: ako volite ukuse pečenog povrća, praziluk možete kratko propržiti na malo maslinovog ulja pre nego što ga dodate u bokal.

Čorba od šargarepa i đumbira
Živopisna čorba od šargarepa i đumbira u plavoj činiji na drvenom stolu, ukrašena začinskim biljem i čili pahuljicama, pored hleba i osvežavajućeg pića.

Čorba od šargarepa i đumbira

Lako ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci

6 šargarepa (oko 75 g svaka)
0,5 crnog luka (oko 30 g)
3 g đumbira
1 kašika maslinovog ulja
1 kašičica meda
1 kašičica karija u prahu
0,5 kašičica soli
2 prstohvata mlevenog crnog bibera
300 ml bujona od povrća
100 ml soka od narandže
100 ml kokosovog mleka

Dekoracija:
4 kašike kokosovog mleka
4 kašike listova šargarepe
0,5 kašičica čili pahuljica

Koraci:

1. Oljuštite šargarepe, crni luk i isecite na komade.

2. Stavite sve sastojke u bokal.

3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.

4. Umutite sastojke pomoću programa za toplu supu.

5. Sipajte čorbu u činije i svaku ukrasite sa malo kokosovog mleka, listova šargarepe i čili pahuljica.

6. Uživajte u čorbi od šargarepa i đumbira.

Top savet: ako volite da čorbe budu dodatno začinjene, jednostavno dodajte malo više đumbira u bokal.

Ljuta čorba od paradajza
Čorba od paradajza sa leblebijama i začinskim biljem u činijama na drvenoj dasci, sa hlebom i svežim bosiljkom.

Ljuta čorba od paradajza

Lako ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci:
650 g paradajza
30 g leblebija iz konzerve
1 čen belog luka
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike agavinog sirupa
1 kašika pirea od paradajza
1 kašičica harissa paste
250 ml bujona od povrća
1 kašičica soli
0,5 kašičica mlevenog kumina
2 prstohvata mlevenog crnog bibera
1 prstohvat mlevenog cimeta

Dekoracija:
8 kašika leblebija iz konzerve
4 kašike svežeg peršuna
4 kašike svežeg bosiljka

Koraci:

1. Paradajz isecite na kockice, ocedite leblebije iz konzerve i oljuštite čen belog luka.

2. Stavite sve sastojke u bokal.

3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.

4. Umutite sastojke pomoću programa za toplu supu.

5. Sipajte čorbu u činije i svaku ukrasite leblebijama iz konzerve, svežim peršunom i bosiljkom.

6. Uživajte u ljutoj čorbi od paradajza.

Top savet: uz ovo jelo najbolje ide svež hleb.

Sladoled.

Zaleđen napitak od breskve i grejpfruta
Dve čaše kremastog smrznutog napitka od grejpfruta na tamnom drvenom stolu, svaka ukrašena kriškom svežeg grejpfruta.

Zaleđen napitak od breskve i grejpfruta

Jednostavno ∣ 750 ml

Sastojci:
450 g smrznutih breskvi
100 g kockica leda
200 ml soka od grejpfruta

Koraci:
1. Smrznute breskve isecite na komade (2 cm x 2 cm).

2. Stavite sve sastojke u bokal.

3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.

4. Umutite sastojke pomoću programa za sladoled.

5. Uživajte u zaleđenom napitku od breskve i grejpfruta.

Top savet: ako nemate smrznute breskve, koristite breskve iz konzerve. Samo ih isecite na komade i zamrznite najmanje 6 sati pre nego što započnete pripremu ovog recepta.

Sladoled od borovnica i mlaćenice
Dve činije sladoleda od borovnice i mlaćenice ukrašenog listovima nane, serviranog sa kolačićima i kašikama na površini tamne teksture.

Sladoled od borovnica i mlaćenice

Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 750 ml

Sastojci:
4 grančice sveže nane
540 g smrznutih borovnica
30 g šećera u prahu
2 kašičice ekstrakta vanile
2 kašičice limunovog soka
150 ml mlaćenice

Koraci:

1. Uklonite listove sveže nane.

2. Stavite sve sastojke u bokal.

3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.

4. Umutite sastojke pomoću programa za sladoled.

5. Uživajte u sladoledu od borovnica i mlaćenice.

Top savet: pripremite ovaj sladoled neposredno pre služenja za izuzetno kremastu teksturu. Umesto toga, možete ga i prebaciti u plitku posudu i zamrznuti 30 minuta da se stegne.

Kremast sladoled od jagoda
Dve činije kremastog sladoleda od jagoda ukrašenog komadima svežih jagoda, serviranog na površini svetle teksture sa malom činijom sa celim jagodama u blizini.

Kremast sladoled od jagoda

Jednostavno ∣ 750 ml

Sastojci:
300 g smrznutih jagoda
450 g smrznutih banana
150 ml soka po izboru

Koraci:

1. Stavite sve sastojke u bokal.

2. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.

3. Umutite sastojke pomoću programa za sladoled.

4. Uživajte u divnom sladoledu od jagoda.

Top savet: čuvajte prezrele banane u kesi za zamrzivač da bi bile spremne kada želite sladoled. Za najbolje rezultate isecite oljuštene banane na komade, stavite ih jednu pored druge, a između svakog sloja koristite foliju ili papir za pečenje.

Brz sladoled od malina
Tri činije sladoleda od malina ukrašenog vaflima i malinama na sivom poslužavniku.

Brz sladoled od malina

Jednostavno ∣ 750 ml

Sastojci:
150 g maskarponea
90 g šećera u prahu
510 g smrznutih malina

Koraci:

1. Stavite sve sastojke u bokal.

2. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.

3. Umutite sastojke pomoću programa za sladoled.

4. Uživajte u brzom sladoledu od malina.

Top savet: ovaj recept možete lako napraviti sa bilo kojim smrznutim bobicama po vašem izboru. Nakon pripreme, sladoled prebacite u plitku posudu i zamrznite dodatnih 30 minuta radi boljeg stvrdnjavanja.

Tropski letnji sorbe
Dva sorbea od manga u kornetima koji stoje u metalnom stalku, sa ananasom, narezanim mangom i mangom u pozadini, na mermernoj površini.

Tropski letnji sorbe

Jednostavno ∣ 750 ml

Sastojci:
560 g smrznute mešavine tropskog voća
40 g šećera u prahu
150 ml soka od narandže

Koraci:

1. Stavite sve sastojke u bokal.

2. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.

3. Umutite sastojke pomoću programa za sladoled.

4. Uživajte u tropskom letnjem sorbeu.

Top savet: pripremite ovaj sorbe neposredno pre služenja za kremastu teksturu. Za čvršću konzistenciju gotov sladoled prebacite u plitku posudu i zamrznite dodatnih 30 minuta. Za laganiju verziju izbacite šećer u prahu.

Posebno.

Napitak od ovsa
Dve staklene boce ovsenog mleka na poslužavniku, sa činijom ovsenih pahuljica u pozadini, postavljene na površini svetle teksture.

Napitak od ovsa

Jednostavno ∣ 1000 ml

Sastojci:
80 g sitnih ovsenih pahuljica
2 prstohvata soli
200 g kockica leda
720 ml vode

Dodatni pribor:
Kesica za ceđenje mleka od orašastih plodova

Koraci:

1. Stavite sve sastojke u bokal.

2. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.

3. Mutite sastojke 2 minuta na maksimalnoj brzini.

4. Ovseni napitak procedite kroz kesicu za ceđenje mleka od orašastih plodova.

5. Uživajte u napitku od ovsa.

Top savet: ako nemate kesicu za ceđenje mleka od orašastih plodova ili više volite gušću konzistenciju, preskočite ovaj korak, ali obavezno promućkajte mleko pre nego što ga popijete.

Palačinke od badema
Tanjir palačinki od badema prelivenih borovnicama na teksturiranoj sivoj površini, sa viljuškom pored tanjira.

Palačinke od badema

Srednje ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci:
8 jaja
200 g niskomasnog kvarka
100 g bademovog brašna
40 g eritritola
1 kašičica praška za pecivo
1 prstohvat soli
200 ml mleka

Pored toga:
Kokosovo ulje (za prženje)

Koraci:

1. Stavite sve sastojke u bokal.

2. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.

3. Mutite sastojke 1 minut na maksimalnoj brzini .

4. Na ploči za kuvanje zagrejte tiganj sa malo kokosovog ulja na srednjoj temperaturi. Sipajte 5 kašika testa za palačinke u tiganj i pržite sa obe strane oko 3 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Ponavljajte postupak dok ne upotrebite celokupno testo.,.

5. Uživajte u palačinkama od badema.

Top savet: volite palačinke koje su ektra voćne? Nakon što sipate testo u tiganj, ukrasite palačinku borovnicama ili kriškama jabuke pre nego što je prevrnete.

Puter od kikirikija
Kriška tosta sa premazom od kremastog putera od kikirikija, postavljena na drvenu dasku sa nožem i kikirikijem pored.

Puter od kikirikija

Jednostavno ∣ 700 g

Sastojci:
700 g nesoljenog kikirikija
1 prstohvat soli

Koraci:

1. Unapred zagrejte rernu prema uputstvima proizvođača: gornji i donji grejač: 180 °C

2. Prebacite kikiriki u pleh obložen papirom za pečenje.

3. Pecite kikiriki kao što je naznačeno:
3. nivo (srednji)
Gornji i donji grejač: 180 °C
Vreme pečenja: oko 10 minuta

4. Izvadite kikiriki iz rerne i ostavite ga da se ohladi.

5. Stavite sve sastojke u bokal.

6. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole.

7. Mutite sastojke 2 minuta na maksimalnoj brzini .

8. Uživajte u puteru od kikirikija.

Top savet: ako volite da puter od kikirikija bude hrskav, jednostavno dodajte malo seckanog kikirikija nakon mućenja.​

Bezalkoholni koktel od grejpfruta i nara
Bezalkoholni koktel od grejpfruta i nara sa rubovima ukrašenim ruzmarinom i šećerom na mermernoj dasci.

Bezalkoholni koktel od grejpfruta i nara

Jednostavno ∣ 4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci:
400 g kockica leda
250 ml soka od grejpfruta
150 ml soka od nara
20 ml soka od limete
90 ml gazirane vode
90 ml limunade

Dekoracija:
4 kašike šećera
2 grančice svežeg ruzmarina
4 kašike semenki nara

Koraci:

1. Navlažite rubove 4 čaše i umočite ih u šećer.

2. U bokal dodajte kockice leda, sok od grejpfruta, nara i limete.

3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.

4. Umutite sastojke pomoću programa za drobljenje leda.

5. Dodajte gaziranu vodu i limunadu u bokal.

6. Sipajte bezalkoholni koktel u 4 čaše i svaku ukrasite svežim ruzmarinom i semenkama nara.

7. Uživajte u bezalkoholnom koktelu od grejpfruta i nara.

Top savet: za ukrašavanje staklenih ivica možete koristiti i alternativu šećeru, kao što je ksilitol ili eritritol.

Lak humus sa tahinijem
Činija sa kremastim humusom prelivenim leblebijama, maslinovim uljem i začinskim biljem, serviranim sa kriškama hleba na drvenoj dasci sa lanenom krpom pored.

Lak humus sa tahinijem

Jednostavno ∣ 900 g

Sastojci:
530 g leblebija iz konzerve
100 ml vode od leblebija
4 čena belog luka
160 g tahinija
4 kašike maslinovog ulja
1 kašičica soli
1 kašičica mlevenog kumina
2 prstohvata mlevenog crnog bibera
100 ml limunovog soka

Dekoracija:
4 kašike seckanog peršuna
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike leblebija iz konzerve

Koraci:

1. Ocedite leblebije iz konzerve i sačuvajte malo vode od leblebija. Oljuštite čenove belog luka.

2. Stavite sve sastojke u bokal.

3. Zatvorite bezbednosni poklopac i umetnite menzuru.

4. Mutite sastojke 60 sekundi na maksimalnoj brzini.

5. Prebacite humus u činiju i ukrasite seckanim peršunom, maslinovim uljem i leblebijama.

6. Uživajte u lakom humusu sa tahinijem.

Top savet:  humus ima najbolji ukus sa svežim pita hlebom, ali možete ga koristiti i kao umak za povrće ili čak kao kremasti sos za testeninu.

VitaPower Serie 4.

Snaga i praktičnost spajaju se u ovom blenderu od 1200 V, sa automatskim programima za smutije, drobljenje leda i čišćenje.

Gusti napici & šejkovi.

Popajeva tajna

Popajeva tajna

Jednostavno ∣ 2 porcije | 2 čaše | 500 ml

Sastojci:
200 g listova bebi spanaća
2 banane
1 limun
150 g kockica leda
150 ml vode

1. korak:

Spanać operite, ocediti i krupno iseckajte. Banane oljuštite i isecite. Operite limun pod mlazom tople vode i osušite ga. Uklonite i sitno narendajte traku limunove kore širine prsta. Iscedite limunov sok. U bokal Bosch blendera prvo dodajte spanać, zatim limunov sok, limunovu koru, banane, kockice leda i na kraju vodu. Zatvorite poklopac.

2. korak:

Podesite svoj Bosch blender na najvišu postavku pomoću rotacionog prekidača i fino pasirajte sastojke oko 180 sekundi. Kada koristite potiskivač, proces traje upola kraće.

3. korak:

Sipajte "Popajevu tajnu" u četiri čaše i poslužite.

Top savet: dobro za snižavanje krvnog pritiska. Razlika između početničkog i naprednog zelenog smutija je odnos voća i povrća. Više voća ga čini slađim. Da biste napravili napredni smuti, smanjite voće i povećajte povrće u receptu za početnike.

Sveži borac protiv viška kilograma

Sveži borac protiv viška kilograma

Jednostavno ∣ 4 porcije | 1000 ml

Sastojci:
500 g papaje
1 jabuka
1 limeta
300 g kockica leda
100 ml vode (ili kokosove vode)

1. korak:

Oljuštite papaju i isecite je napola po dužini. Koristite kašičicu da izvadite semenke i isecite voće na male komade. Oljuštite koru sa limete i isecite je na četvrtine. Jabuku operite, isecite na četvrtine i uklonite jezgro. Četvrtine jabuke isecite na kockice. U bokal Bosch blendera prvo dodajte papaju, zatim jabuku, limetu, led i na kraju vodu (ili kokosovu vodu). Stavite poklopac i čvrsto ga zatvorite.

2. korak:

Podesite svoj Bosch blender na najvišu postavku pomoću rotacionog birača i fino pasirajte sastojke oko 180 sekundi. Kada koristite potiskivač, proces traje upola kraće.

3. korak:

Sipajte napitak "Sveži borac protiv viška kilograma" u četiri čaše i odmah ga poslužite.

Top savet: za dodatne zdravstvene beneficije i jedinstveni ukus nasturcijuma, ukrasite smoothie sa nekoliko semenki papaje ili ih direktno umešajte jednu do dve kašike.

Žuta energija

Žuta energija

Jednostavno ∣ 4 porcije | 1000 ml

Sastojci:
300 g oljuštenog ananasa
½ manga
1 banana
150 g kockica leda
150 ml hladne kokosove vode

1. korak:

Isecite ananas na kockice. Oljuštite mango. Nožem odvojite košticu i isecite voćku na krupne komade. Bananu oljuštite i isecite. U bokal Bosch blendera prvo dodajte ananas, zatim mango, bananu, kockice leda i na kraju kokosovu vodu. Stavite poklopac i čvrsto ga zatvorite.

2. korak:

Podesite svoj Bosch blender na najvišu postavku pomoću rotacionog birača i fino pasirajte sastojke oko 180 sekundi. Kada koristite potiskivač, proces traje upola kraće.

3. korak:

Sipajte napitak "Žuta energija" u četiri čaše i odmah ga poslužite.

Top savet: začini kao što su cimet, kardamom, muškatni oraščić ili pimento daju ovom smutiju od egzotičnog voća dodatnu aromu.

Recept za šejk od smrznutih jagoda

Recept za šejk od smrznutih jagoda

Srednje ∣ 4 porcije | 1000 ml

Sastojci:
500 g smrznutih jagoda
80 ml sirupa od cveta zove
1 kašika limunovog soka
350 g jogurta
150 g kockica leda
1 kašika ovsenih pahuljica
1 kašika semenki suncokreta
1 kašika kokosovih ljuspica

1. korak:

Ostavite smrznute jagode da se odmrzavaju oko 20 minuta i odvojite 100 g za ukrašavanje. U šolju Bosch blendera prvo dodajte sirup od cvetova zove, zatim limunov sok, jogurt, preostale jagode i na kraju kockice leda. Stavite poklopac i čvrsto ga zatvorite.

2. korak:

Podesite svoj Bosch blender na najvišu postavku pomoću rotacionog birača i fino pasirajte sastojke oko 180 sekundi. Kada koristite potiskivač, proces traje približno upola kraće.

3. korak:

U međuvremenu pripremite ovsene pahuljice, semenke suncokreta i kokosove ljuspice za granolu tako što ćete ih kratko propržiti u tiganju bez masnoće. Sipajte šejk od smrznutih jagoda u čaše i poslužite ga ukrašenog granolom i preostalim jagodama.

Top savet: tokom sezone jagoda, koristite sveže bobice, ali ih zamrznite da biste dobili odličnu konzistenciju smrznutog jogurta. Operite, razrežite jagode na četvrtine i zamrznite ih najmanje 2 sata.

Bovl & Desert.

Napitak inspirisan ratlukom

Napitak inspirisan ratlukom

Jednostavno ∣ 4 porcije | 1000 ml

Sastojci:
650 g kajsija
400 ml mlaćenice
½ kašičice cimeta
2 kašike seckanih pistaća

1. korak:

Kajsije operite, prepolovite i uklonite koštice. Polovine kajsija isecite na četvrtine i sipajte ih u bokal Bosch blendera zajedno sa mlaćenicom. Začinite cimetom. Stavite poklopac i čvrsto ga zatvorite.

2. korak:

Podesite svoj Bosch blender na najvišu postavku pomoću rotacionog birača i fino pasirajte sastojke oko 180 sekundi. Kada koristite potiskivač, proces traje upola kraće.

3. korak:

Napitak inspirisan ratlukom sipajte u četiri čaše i posipajte seckanim pistaćima.

Top savet: možete jednostavno koristiti breskve, mango ili borovnice ako nemate kajsije, jer šejkovi na bazi voća imaju najbolji ukus sa sezonskim voćem.

VitaPower Serie 2.

Naš najkompaktniji blender, odličan za male količine i kada želite da ponesete svoj smoothie sa sobom – ToGo boca je uključena.

Gusti napici & šejkovi.

Ljuti zeleni zmaj

Ljuti zeleni zmaj

Jednostavno ∣ 4 porcije | 1000 ml

Sastojci:
½ avokada
60 g listova mladog spanaća
½ veze peršuna
¼ čili paprike
1 prstohvat soli
Kumin
270 ml vode

1. korak:

Meso avokada izvadite kašikom iz kore. Operite spanać i peršun. Ostavite ih da se ocede i grubo ih isecite. Čili papriku isecite na tanke krugove. U bocu prvo dodajte avokado, zatim čili papriku, spanać, peršun i na kraju vodu. Sve začinite solju i obilnim prstohvatom kumina. Zavrnite jedinicu sa sečivima na bocu.

2. korak:

Uključite mini blender i fino pasirajte sadržaj oko 90 sekundi.

3. korak:

Kada završite, jednostavno zamenite jedinicu sa sečivima nepropusnim poklopcem za piće i uživajte u svom gustom napitku.

Top savet: ovaj začinjeni zeleni smoothie je posebno osvežavajući – idealan je užina za vruće dane.

Žuta energija

Žuta energija

Jednostavno ∣ 4 porcije | 1000 ml

Sastojci:
150 g oljuštenog ananasa
100 g manga
½ banane
200 ml hladne kokosove vode

1. korak:

Isecite ananas na kockice. Takođe i mango isecite na male komade. Bananu oljuštite i isecite. U bocu prvo dodajte bananu, zatim ananas, mango i na kraju kokosovu vodu. Zavrnite jedinicu sa sečivima na bocu.

2. korak:

Uključite mini blender i fino pasirajte sadržaj oko 60 sekundi.

3. korak:

Kada završite, jednostavno zamenite jedinicu sa sečivima nepropusnim poklopcem za piće i uživajte u svom gustom napitku.

Top savet: začini kao što su cimet, kardamom, buzdovan ili pimento daju ovom smutiju od egzotičnog voća dodatnu aromu.

Napitak od borovnica

Napitak od borovnica

Jednostavno ∣ 4 porcije | 4 bovle ili čaše | 1000 ml

Sastojci:
225 g smrznutih borovnica
1 mala kruška
1 kašika čija semenki
125 ml kokosove vode

1. korak:

Ostavite smrznute borovnice da se odmrzavaju oko 20 minuta. Krušku operite i isecite na četvrtine, izvadite jezgro i iseckajte meso na kockice. U bocu prvo dodajte čija semenke, zatim krušku, borovnice i na kraju kokosovu vodu. Zavrnite jedinicu sa sečivima na bocu.

2. korak:

Stavite ToGo bokal blendera na uređaj i fino pasirajte sadržaj oko 60 sekundi.

3. korak:

Kada završite, jednostavno zamenite jedinicu sa sečivima nepropusnim poklopcem za piće i uživajte u svom gustom napitku.

Top savet: začinite prstohvatom kardamoma – onako kako to vole Šveđani i Norvežani.

Jogurt sa limetom i mangom

Jogurt sa limetom i mangom

Jednostavno ∣ 2 porcije | 2 čaše | 500 ml

Sastojci:
½ manga (oko 225 g, 150 g neto)
½ limete
15 g korena đumbira
1 prstohvat soli
1 prstohvat kumina
150 g jogurta
150 ml vode

1. korak:

Oljuštite mango, odvojite košticu i isecite voćku na sitne kocke. Operite limetu pod mlazom tople vode i osušite je. Izrendajte koru, oljuštite i sitno iseckajte limetu. Koren đumbira oljuštite i isecite na male komade. U bocu prvo dodajte so, zatim kumin, đumbir, koricu limete, limetu, mango, jogurt i na kraju vodu. Zavrnite jedinicu sa sečivima na bocu.

2. korak:

Stavite ToGo šolju blendera na uređaj i fino pasirajte sadržaj oko 60 sekundi.

3. korak:

Kada završite, jednostavno zamenite jedinicu sa sečivima nepropusnim poklopcem za piće i uživajte u svom gustom napitku.

Top savet: ponekad je dostupan svež koren kurkume – pokušajte da ga upotrebite umesto đumbira (oko 10 g je dovoljno). Sveža kurkuma ima jaka svojstva bojenja, tako da je najbolje kupiti organski koren i dodati ga u čašu za mešanje bez ljuštenja.

Najbolje iz Bolivuda

Najbolje iz Bolivuda

Jednostavno ∣ 2 porcije | 2 čaše | 500 ml

Sastojci:
1 mango srednje veličine
175 g jogurta
1 prstohvat čilija
1 prstohvat soli
½ kašičice kurkume
150 ml vode

1. korak:

Oljuštite mango, odvojite košticu i isecite voćku na sitne kocke. U bocu prvo dodajte mango, zatim jogurt, čili, so, kurkumu i na kraju vodu. Zavrnite jedinicu sa sečivima na bocu.

2. korak:

Stavite ToGo bokal blendera na uređaj i fino pasirajte sadržaj oko 60 sekundi.

3. korak:

Kada završite, jednostavno zamenite jedinicu sa sečivima nepropusnim poklopcem za piće i uživajte u svom gustom napitku.

Top savet: oni koji žele piće u autentičnijem indijskom stilu mogu dodati i nekoliko kapi ružine vode i prstohvat kurkume.

Sokovnik za hladno ceđenje VitaExtract.

Sporija obrada znači da čuvate vrednije hranljive materije i vitamine voća, povrća i začinskog bilja za ukusne rezultate.

Gusti napici & šejkovi.

Ljuta doza vitamina

Ljuta doza vitamina

Jednostavno ∣ 4 porcije | 800 ml

Sastojci:
5–6 šargarepa
1 ½ jabuka
2 narandže
1 mango
2 cm đumbira

1. korak:

Operite sve i isecite na komade.

2. korak:

Sastavite sokovnik za sporo ceđenje VitaExtract sa finim filterom.

3. korak:

Pomerite ručicu za podešavanje voćne pulpe udesno za sok sa puno pulpe. Za sok sa manje voćne pulpe pomerite ručicu ka sredini.

4. korak:

Stavite posudu za sok ispod otvora za sok, a posudu za pulpu ispod otvora za pulpu.

5. korak:

Uključite mašinu. Polako dodajte povrće / voće u sokovnik.

6. korak:

Kada koristite tvrde sastojke ili sastojke bogate vlaknima, uklonite ih da biste završili proces ceđenja sa vodenim sastojcima, npr. narandžama.

Sveža detoksikacija

Sveža detoksikacija

Jednostavno ∣ 4 porcije | 800 ml

Sastojci:
2 zelene jabuke
1 ½ krastavac
1 veza bosiljka
4 stabljike celera

1. korak:

Operite sve i isecite na komade.

2. korak:

Sastavite sokovnik za sporo ceđenje VitaExtract sa finim filterom.

3. korak:

Pomerite ručicu za podešavanje voćne pulpe udesno za sok sa puno pulpe. Za sok sa manje voćne pulpe pomerite ručicu ka sredini.

4. korak:

Stavite posudu za sok ispod otvora za sok, a posudu za pulpu ispod otvora za pulpu.

5. korak:

Uključite mašinu. Polako dodajte povrće / voće u sokovnik.

6. korak:

Kada koristite tvrde sastojke ili sastojke bogate vlaknima, uklonite ih da biste završili proces ceđenja sa vodenim sastojcima, npr. narandžama.

Slatko energetsko piće

Slatko energetsko piće

Jednostavno ∣ 4 porcije | 800 ml

Sastojci:
1 ananas
400 g crnog grožđa
5 kajsija

1. korak:

Operite sve i isecite na komade.

2. korak:

Sastavite sokovnik za sporo ceđenje VitaExtract sa finim filterom.

3. korak:

Pomerite ručicu za podešavanje voćne pulpe udesno za sok sa puno pulpe. Za sok sa manje voćne pulpe pomerite ručicu ka sredini.

4. korak:

Stavite posudu za sok ispod otvora za sok, a posudu za pulpu ispod otvora za pulpu.

5. korak:

Uključite mašinu. Polako dodajte povrće / voće u sokovnik.

6. korak:

Kada koristite tvrde sastojke ili sastojke bogate vlaknima, uklonite ih da biste završili proces ceđenja sa vodenim sastojcima, npr. narandžama.

Napitak od limuna i bilja

Napitak od limuna i bilja

Jednostavno ∣ 4 porcije | 400 ml

Sastojci:
1 veza matičnjaka
2 stabljike limun trave
20 g korena đumbira
½ limete
1 jabuka (oko 175 g)
250 ml kokosove vode

1. korak:

Operite matičnjak i dvaput ga isecite sa stabljikama. Isecite limun travu napola po dužini, a zatim poprečno na komade dužine 2 cm. Đumbir operite i isecite na komade. Operite limetu pod mlazom tople vode. Izrendajte zelenu koru limete, ostružite belu koru nožem i isecite limetu na krupne komade. Jabuku operite i isecite na osmine.

2. korak:

Umetnite grubi filter u sokovnik za hladno ceđenje VitaExtract i zatvorite aparat. Ručicu okrenite udesno. Stavite posude za sok i pulpu ispod odgovarajućih otvora. Zatvorite poklopac za sok i pokrenite aparat.

3. korak:

Prvo dodajte đumbir, matičnjak, limun travu, limetu i jabuku, malo pomalo u levak. Koru limete i kokosovu vodu dodajte tek kasnije. Kada nivo soka u komori prestane da raste, ostavite aparat da radi još malo, zatim otvorite poklopac za sok i pustite da napitak od limuna i bilja poteče u posudu za sok.

Top savet: ova infuzija limunovog bilja je osvežavajuće i energično piće, bilo da se služi samostalno, preko leda ili pomešano sa mineralnom vodom kao prskalica. Takođe je odličan za kuvanje, kao što je deglaziranje azijskog prženja.

Sladoled & deserti.

Bajke o malinama

Bajke o malinama

Jednostavno ∣ 6 porcij | 1200 ml

Sastojci:
1400 g malina
1 limun
500 g šećera za džem za odnos šećera i voća 1:2

1. korak:

Maline isperite samo ako je neophodno i to veoma nežno. Limun oljuštite i isecite na komade.

2. korak:

Sastavite mašinu sa finim filterom.

3. korak:

Ručicu postavite u središnji položaj.

4. korak:

Iscedite sok iz sastojaka.

5. korak:

Izmerite 1000 ml soka. U velikoj šerpi pomešajte sok i šećer, sačekajte da provri, skoro neprestano mešajući drvenom kašikom. Kuvajte 4 minuta na visokoj temperaturi (ili kako je naznačeno na pakovanju). Proverite da li će se džem od malina stegnuti tako što ćete podići kašiku: kada se poslednja kap džema stegne na kašici, a ne padne, džem je gotov.

6. korak:

Sipajte džem u čiste čaše i odmah ih zatvorite.

Top savet: korišćenje vašeg VitaEktract sporog sokovnika je najlakši način da odvojite semenke maline od pulpe, što rezultira glatkim i aromatičnim džemom. Koristite šećer za konzerviranje u omjeru šećera i voća 1:2. Obično je bez neželjenih aditiva i omogućava džem sa malo šećera.

*Dostupno samo za VitaPower Serie 4 i VitaPower Serie 6.

MyBosch

Prijavite se besplatno i uživajte u mnogim pogodnostima!

Naš servis

Izvanredan servis – pre i nakon kupovine.

011 35 37 008

Iskusite Bosch

Otkrijte kvalitet, savršenost i pouzdanost.

Pronađite prodajni objekat

Pronađite prodajne objekte blizu vas!