Gusti napici.

Koncept gustih napitaka postoji vekovima, ali oni su tek od pronalaska frižidera i blendera 1930-ih postali široko dostupni.​ Kada su prodavnice zdrave hrane na američkoj zapadnoj obali, čiji je pionir bio Robert Kuhnau, koji je patio od intolerancije na laktozu, počele da prodaju voćne guste napitke 1970-ih, rođen je novi pokret. Od tada su gusti napici postali sve popularniji jer kombinuju zdrave sastojke u ukusnom napitku koji se lako pravi.

Puristi će možda želeti samo voće i povrće, ali uvek postoji prostor za igru sa mlekom ili veganskim alternativama, jogurtom ili orašastim plodovima za ukusne rezultate. Ovde delimo inspirativne recepte, savete i trikove za vaše omiljene guste napitke – sve isprobano i testirano u našim Bosch blenderima.

Blender VitaPower iz serije 4 sa seckanim voćem i povrćem formira raznobojne krugove oko aparata.​

Izaberite sastojke.

Kažu da su sveži najbolji. Zato pokušajte da izaberete sezonsko voće i povrće. Ali ako ne možete da pronađete sveže jagode, ananas ili spanać, često postoji nešto ukusno u delu sa zamrznutim proizvodima u lokalnom supermarketu. Pravilo je da nema pravila, pa eksperimentišite sa ukusima, teksturama, odnosom tečnosti prema čvrstim sastojcima i još mnogo toga.​

Pravi redosled.

Blender sa raznim sastojcima i brojevima od 1 do 5 koji označavaju pravi redosled punjenja posude različitim sastojcima.

Da biste osigurali da vaš blender pravi najbolji guste napitke, važno je da dodajete sastojke pravim redosledom.​ Na primer, kada je tečnost na dnu, centrifugalne sile je guraju nagore za bolje mešanje.​ Imajte na umu: ako koristite ToGo bocu, jednostavno obrnite redosled jer će posuda biti okrenuta naopako kada je napunite.​

1. Tečnosti poput voćnih sokova, mleka, alternativa mleku ili (kokosove) vode

2. Suvi sastojci poput mača praha, vanile ili kardamoma​

3. Sveže voće i povrće

4. Lisnato zelje

5. Zamrznuto voće, led, orašasti plodovi ili drugi tvrdi sastojci

Recepti za odličan početak.

Gusti napitak od borovnice u čaši pored činije sa sirupom, svežim borovnicama i mahunama kardamoma.

Plavi gusti napitak za doručak: prepun 'superhrane' u vidu borovnica.

Gusti napitak od banana u čaši pored staklene flaše sa istim gustim napitkom i bananama i narezanim ananasom i mangom.

Žuti energetski gusti napitak: sa bananom i mangom koji će vam dati podsticaj za dan.

Recept: plavi gusti napitak za doručak

Isproban i testiran pomoću blendera VitaPower iz Serie 4

4 porcije ∣ 1000 ml

Sastojci

450 g borovnica
2 kašičice kardamoma
450 ml ovsenog mleka
2 kašike ovsenih pahulja
2 kašike javorovog sirupa


Koraci

1. Ostavite smrznute borovnice da se odmrzavaju oko 20 minuta. Počnite sa ovsenim mlekom, kardamomom, a zatim dodajte borovnice, javorov sirup i ovas u posudu blendera. Stavite poklopac i čvrsto ga zatvorite.

2. Podesite blender na najvišu postavku pomoću rotacionog birača i fino pasirajte sastojke oko 180 sekundi. Ako koristite potiskivač, biće potrebno upola manje vremena.​

3. Sipajte plavi gusti napitak za doručak u četiri čaše i odmah ga poslužite.

Glavni savet: borovnice su odličan izvor antioksidanasa i pomažu u podizanju imunog sistema.

Recept: žuti energetski gusti napitak

Isproban i testiran pomoću blendera VitaPower iz Serie 4

4 porcije ∣ 1000 ml


Sastojci

300 g oljuštenog ananasa
1/2 manga
1 banana
150 ml hladne kokosove vode
150 g kockica leda


Koraci

1. Oljuštite i isecite ananas, uklonite koru i košticu iz manga i isecite ananas i mango na velike kockice. Oljuštite bananu. Dodajte voće u bokal blendera sa kockicama leda i kokosovom vodom. Zatvorite ga poklopcem.

2. Uključite blender oko 50 sekundi.

3. Sipajte žuti gusti energetski napitak u četiri čaše i odmah ga poslužite.

Glavni savet: dodajte neke začine kao što su  cimet, kardamom, morski oraščić ili pimento za dodatni ukus.​ .

Maline i narezane banane stavljene oko dva gusta napitka u čašama, napravljena od ovih sastojaka sa borovnicama i nanom razbacanim po beloj površini.​

Gusti napici za decu.

Deca vole slatkiše. A gusti napici su često slatki, jer sadrže prirodni šećer. Dobra vest je da su i oni puni vitamina, pa je to savršen način da se deci daju hranljive materije koje su im potrebne. Ovi recepti bi trebalo da pomognu da svako dete dobije svojih 5 porcija voća ili povrća dnevno.

Naš glavni savet: koristite zrele banane (poznate i kao one koje inače ne biste dodirnuli) jer su slađeg ukusa.

Recept: gusti napitak od malina i banana

Isproban i testiran pomoću blendera VitaPower iz Serie 4

5 porcija ∣ 1250 ml

Sastojci

500 ml napitka od badema
375 g banana
375 g malina

Koraci

1. Stavite sve sastojke u blender.

2. Mešajte 45 sekundi, počevši sa 3 impulsa na maksimalnoj brzini.

3. Gusti napitak od malina i banana sipajte u 5 čaša.

Glavni savet: uvek možete dodati malo agavinog sirupa ili meda za dodatnu slatkoću.

Ledene lizalice od voća pored komadića kivija, borovnica, lubenice i čokolade.​

Pretvorite gusti napitak u sladoled.

Nema ničeg boljeg od domaćeg sladoleda tokom vrućeg dana. Pogotovo ako je napravljen od vaših omiljenih sastojaka. Jednostavno pripremite svoj gusti napitak kao i obično, sipajte ga u posudu bezbednu za zamrzavanje i zamrznite dok ne postane čvrst.

Umesto toga, možete i pomešati svoje omiljeno smrznuto voće sa pavlakom ili jogurtom, dodajte malo šećera u prahu i mutite oko 40 sekundi. Voilà – vaš preukusan sladoled.

Zeleni gusti napici – tako su dobri za vas.

Ovo je odličan način da maksimalno iskoristite zdravstvene prednosti vašeg gustog napitka. Sa zelenim listovima i povrćem u osnovi, zeleni gusti napici predstavljaju bogat izvor vitamina i minerala. Puni su antioksidanasa, koji mogu pomoći u smanjenju rizika od hroničnih bolesti. Njihov visok sadržaj vlakana takođe podržava probavni sistem. Ali to nije sve – zeleni gusti napici mogu povećati energiju, popraviti zdravlje kostiju i pomoći u održavanju zdrave težine.

Zeleni gusti napici u čašama i jestivi cvetni ukras.

Divlji ratnik - vaš heroj detoksikacije.

Zeleni gusti napici su fantastičan način za detoksikaciju i povećanje energije. Kupite gotovu salatu od samoniklog bilja ili pokušajte da sakupite začinsko bilje u divljini. Blaže začinsko bilje, kao što su mišjakinja, sedmolist ili divlja menta, dobro deluju. Veoma gorko bilje kao što je maslačak ili veoma oporo bilje poput potočarke obogaćuju smešu, ali ih treba dodati samo u malim količinama.​ I ne zaboravite: ako vam preostane nešto bilja ili povrća koje je počelo da vene, ono je odličan dodatak vašem gustom napitku. Uz malo vežbe, uskoro ćete kreirati svog ličnog favorita.

Recept: gusti napitak "Divlji ratnik"

Isproban i testiran pomoću blendera VitaPower iz Serie 4

4 porcije ∣  1000 ml

Sastojci

50 g samoniklog bilja
100 g matovilca
½ krastavca
200 g kajsija (ili ½ manga)
300 ml kokosove vode

.
Koraci

1. Operite i ocedite voće i povrće. Isecite krastavac na male komade. Uklonite koštice kajsija i narežite voće na kockice. Prvo dodajte krastavac, zatim matovilac, samoniklo bilje i na kraju kajsije i kokosovu vodu u bokal blendera. Čvrsto ga zatvorite poklopcem.

2. Podesite svoj Bosch blender na najvišu postavku i fino pasirajte sastojke oko 180 sekundi. Ako koristite potiskivač, biće potrebno upola manje vremena.​

3. Sipajte napitak „Divlji ratnik“ u četiri čaše i poslužite ga.

Narandža, jabuka i banana pored činije svežeg spanaća, semena i meda, snimane odozgo.​

Probajte ovo: od blagog do divljeg.

Većina ljudi povezuje zelene guste napitke sa spanaćem, keljom i avokadom. I to je odličan početak. Ali kada je u pitanju kreiranje vašeg individualnog favorita, zašto ne biste probali neke egzotičnije sastojke poput crnog luka, čili, kajenske paprike ili đumbira? Imaju mnogo zdravstvenih prednosti i izuzetnog su ukusa.​ Ili idite korak dalje i dodajte malo aloe vere za fantastičan ukus i sjajnu kožu!

Svetlo žuta banana pored zrelije braon banane sa korom.

Gusti napici protiv bacanja hrane.

Zdrav, ukusan i odličan način da sprečite bacanje hrane.​ Ako banana izgleda malo smeđe ili je nekoliko jagoda previše mekano za jelo – voće i povrće koje je počelo da vene odličan je dodatak vašem gustom napitku. U stvari, prezrele banane su slađeg ukusa od zelenije sorte. Dakle, to je korisno za vas, vaše zdravlje i planetu.​

Bademovo mleko u čaši pored mahuna vanile i urmi.

Napravite mleko.

Ako želite da znate od čega se tačno pravi vaše bademovo mleko, zašto ne biste napravili sopstvenu vegansku verziju?​ Na kraju krajeva, tako je jednostavno napraviti ga pomoću Bosch blendera.​ Želite da dodate još malo ukusne arome?​ Tri do četiri urme umešajte u bademovo mleko ili dodajte četiri kašike javorovog sirupa ili šećera od kokosovog cveta i začinite sa malo mlevene vanile. Njam!

Recept: mleko za dobro raspoloženje

Isproban i testiran pomoću blendera visoke brzine VitaBoost

10 porcije ∣  1000 ml


Sastojci

175  g blanširanih badema
800 ml vode


Koraci

1. Stavite bademe u činiju i prelijte ih sa dosta vode. Ostavite ih da se natope najmanje 12 sati.​ Procedite bademe i stavite ih u bokal VitaBoost blendera. Sipajte 800 ml hladne vode. Stavite poklopac sa zatvaračem i čvrsto ga pritisnite.

2. Pritisnite dugme za program „Smoothie“ (gusti napitak) i sve pasirajte dok se aparat ne isključi. Ili izaberite najvišu postavku pomoću rotacionog birača i mešajte sastojke oko 50 sekundi.

3. Sipajte mleko za dobro raspoloženje u flaše i čuvajte ga u frižideru do dve nedelje. Dobro ga promućkajte pre upotrebe.

ToGo boca koja sadrži gusti napitak u bočnom džepu ranca koji nosi žena.​

Uvek spremni – sa ToGo bocom.

Gusti napici su mnogo više od obične poslastice za doručak. Zašto ih ne biste poneli sa sobom za zdravu užinu posle teretane ili na pauzi za ručak? Većina Bosch blendera može da se kombinuje sa praktičnom ToGo bocom, a neki – poput Vita Power Mini blendera – već imaju bokal za mešanje koji se takođe može koristiti kao boca. Jednostavno ga zatvorite poklopcem i stavite u torbu za kasnije.

Drobljeni led u staklenoj posudi sa kašikom pored čaše pune leda.

Drobljeni led – ohlađen do savršenstva.

Gusti napitak sa drobljenim ledom je idealan način da utolite žeđ – i izuzetno ukusan. Obratite pažnju na blendere sa dovoljno snage; neki Bosch modeli imaju čak i namenski program za drobljenje leda.

Glavni savet: koristite odgovarajuću količinu leda – premalo može učiniti vaše piće bljuzgavim, previše može razblažiti ukus. Zato je dobro dodavati led postepeno da biste dobili pravi balans. Naravno, drobljeni led je takođe odličan za pravljenje smrznute limunade ili voćnog koktela!​

Blenderi sa programom za drobljenje leda Serie 4, Serie 6 i Serie 8

Kaše – pune divote.

Ako želite da svoj gusti napitak podignete na viši nivo, preporučujemo vam ove ukusne kaše. Zasnovane su na receptima za guste napitke, ali obično su nešto gušće.​ Poslužene u činiji i prekrivene ukusnim suvim sastojcima kao što su granola, semenke, orašasti plodovi ili suvo voće, kaše su idealne za doručak. Zato budite kreativni sa svojim omiljenim voćem, povrćem i prelivima. Žive boje (i zdravi sastojci!) garantovano će predstavljati odličan početak.​

Keramička činija sa kašom od asai bobica, prekrivenom komadima banane, borovnicama, listićima badema, pistaćima i semenkama bundeve.

Kaša od asai bobica.

Ovaj recept za verovatno najpoznatiju kašu za doručak koristi asai pire napravljen od smrznutog voća asai palme. Ako ne možete da pronađete asai bobice, uvek ih možete zameniti borovnicama – obe su pune antioksidanasa i živopisnih su boja.​ .

Recept: kaša od asai bobica.

Isproban i testiran pomoću blendera VitaPower iz Serie 4

4 porcije ∣ 1000 ml 

Sastojci

280 ml napitka od badema
264 g banana
20 g urmi
340 g smrznutog pirea od asai bobica
96 g zamrznutih višanja

Preliv

32 g pistaća
32 g bademovih listića
32 g semenki bundeve
1 banana
4 kašike borovnica
8 kašičica kokosovih pahuljica

Koraci

1. Ispecite pistaće, listiće badema i semenke bundeve u tiganju na tihoj vatri tako da dobiju zlatnu boju.​

2. Bananu i urme isecite na komade i stavite u blender zajedno sa napitkom od badema, smrznutim asai pireom i smrznutim višnjama. Mutite 40 sekundi na maksimalnoj brzini.

3. Sipajte gusti napitak u činije. Ukrasite pečenim orašastim plodovima i semenkama, 1 isečenom bananom, dodajte 4 kašike borovnica i 8 kašičica kokosovih pahuljica.

Osoba upravlja vakuumskom zaptivkom spojenom sa blenderom.

Potopljene ovsene pahuljice – vrhunac svežine.

Za ekstra kremaste rezultate, ostavite ovas da se natopi preko noći pre nego što ga ujutru dodate u blender.​ Ako želite da sastojci budu duže sveži, preporučujemo vam blender sa  vakuumskim programom kao što je VitaPower iz Serie 8  – uklanja kiseonik za savršene uslove skladištenja.​ Dakle, ako vam nedostaje vremena, jednostavno pripremite svoj gusti napitak uveče i zatvorite ga u vakuumu da bude spreman za uživanje sledećeg dana.

Ljubičasta kaša sa raznim dodacima i odvojene male činije koje sadrže bobice, pinjole i semenke.​

Dodajte efekat oduševljenja svojoj kaši.

Kaše su zdrave, ukusne i jednostavno predstavljaju lep prizor.​ Ko ne bi želeo da navali na doručak koji izgleda ovako neverovatno?​ Za dodatni faktor oduševljenja dodajte neke posebne dodatke poput jestivog cveća, pistaća, čia semenki, listića badema ili godži bobica.​ Za kraj, dodajte sveže bilje, poput nane ili bosiljka. I voilà, vaša kaša je spremna za slikanje i neodoljivo ukusna.

Mladi mrvljeni sir u činiji prekriven pinjolima, pored dve keramičke kašike.

Kaša za doručak sa mladim mrvljenim sirom.

Ne postoji ograničenje za ono što vaš blender može da uradi kada je u pitanju vaša priprema za predstojeći dan. Skromni mladi mrvljeni sir se pretvara u poslasticu za doručak, sa voćem i povrćem. Za dodatnu hrskavost uvek možete da dodate malo granole.

Recept: kaša za doručak sa mladim mrvljenim sirom

Isproban i testiran pomoću blendera VitaPower iz Serie 4

4 porcije ∣ 1000 g

Sastojci

100 g jabuka
120 g narandži
180 g pomela
120 g cikorije
440 g mladog mrvljenog sira

Ukras

40 g pinjola

Koraci

1. Isecite jabuku, narandžu, pomelo i cikoriju na komade.

2. Stavite sve sastojke u blender i koristite 4  pulsa za mućenje.

3. Sipajte smesu u činije i ukrasite pinjolima.

Umaci i namazi.

Content text media - Beetroot hummus.

Za najmirisniji svež ukus, probajte da napravite ove neodoljive umake i namaze kod kuće. Bez obzira na to da li volite slani humus, oštar pesto ili slatki čokoladni namaz, vaš blender – u kombinaciji sa vašom kreativnošću – ostvariće vaše ideje.​

Humus od cvekle u keramičkoj činiji slikan odozgo.​

Humus od cvekle.

Ako volite humus na poseban način, ovo je verzija za vas. Dok živahna ružičasta boja donosi radost svakom tanjiru, skromna cvekla takođe sadrži obilje antioksidanasa i vitamina – pobednik iz svakog aspekta.

Najbolji savet: ako cveklu prethodno kuvate, ostavite je da se ohladi pre nego što je oljuštite. Tako će vaš humus zadržati intenzivnu ružičastu boju.

Recept: humus od cvekle

Isproban i testiran pomoću blendera VitaPower iz Serie 4

1000 g

Sastojci

100 ml vode
50 ml limunovog soka
60 g tahini paste
240 g prethodno skuvane cvekle
530 g leblebija iz konzerve
2 čena belog luka
2 kašičice soli
2 kašičice kumina

Koraci

1. Stavite sve sastojke u blender.

2. Mutite 40 sekundi na srednjoj brzini.​ Koristite potiskivač da gurnete sastojke nadole ako je potrebno.

Uživajte u svom humusu od cvekle.

Izbor umaka i sosova u malim teglama na drvenoj dasci za sečenje.

Začinite svoj roštilj.

Tražite li sveže ideje za roštilj? Ne može biti lakše sa pravim blenderom. Pokušajte da napravite ukusne marinade za meso i ribu, mirisne sosove i salsu, pesto ili umake. Možete čak i skuvati domaći kečap za tren oka. Na kraju krajeva, glavni aspekti roštilja su jaki ukusi, a malo muke.

Pesto od grilovanih paprika u keramičkoj činiji pored dve staklene tegle sa pestom na dasci za sečenje sa drvenim kašikama i jednom crvenom čili papričicom.

Pesto od grilovane paprike.

Sveži pesto uvek je bolji od onog iz supermarketa. Za zaista autentične, domaće ukuse možete otići korak dalje i peći sopstvene paprike. Paprike babure jednostavno stavite na roštilj dok im koža ne postane pečena, prekrijte ih vlažnom krpom i skinite pocrnelu kožicu kada se ohlade.

Recept: pesto od grilovanih paprika

Isproban i testiran pomoću blendera VitaPower iz Serie 4

1000 g

Sastojci

2 stabljike svežeg timijana
20 ml maslinovog ulja
320 g crvenih paprika babura
420 g grilovanih paprika
60 g sušenog paradajza
80 g badema
80 g pecorino sira
2 čena belog luka
1 sveža čili paprika
1 kašičica soli
4 prstohvata mlevenog crnog bibera

Koraci

1. Uklonite listove svežeg timijana.

2. Crvenu papriku baburu, grilovanu papriku i sušeni paradajz isecite na kockice.​ Dodajte iseckan beli luk, čili papriku, bademe i rendani sir.

3. Mutite 24 sekundi na srednjoj brzini.​ Koristite potiskivač, ako je potrebno.

Uživajte u svom pestu od grilovane paprike.

Puter od indijskih oraha u staklenoj tegli pored indijskih oraha i noža.

Ludi ste za namazima.

Možda mislite da ne smete uživati u njima, ali puteri od orašastih plodova sadrže mnogo zdravih masti i pomažu u apsorpciji vitamina rastvorljivih u mastima poput vitamina K i E. Pomoću blendera možete kreirati sopstvenu ukusnu verziju, često po znatno nižoj ceni. Zašto onda ne biste napravili namaze i putere baš onako kako želite.

Recept: puter od kikirikija

Isproban i testiran pomoću blendera VitaPower iz Serie 4

400 g

Sastojci

350 g kikirikija
30 ml ulja od kikirikija
20 g meda
0,25 kašičice soli

Koraci

1. Stavite sve sastojke u blender.

2. Umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole i mutite 2 minuta na maksimalnoj brzini.

Uživajte u puteru od kikirikija.

Glavni savet: ako volite da puter od kikirikija bude hrskav, jednostavno dodajte malo seckanog kikirikija nakon mućenja.​

Recept: puter od indijskih oraha

Isproban i testiran pomoću blendera VitaPower iz Serie 4

400 g

Sastojci

360 g indijskih oraha
40 ml ulja uljane repice
0,25 kašičice soli


Koraci

1. Unapred zagrejte rernu na 180 °C. Indijske orahe prebacite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na srednjoj polici 10 minuta.

2. U blender dodajte ulje uljane repe, pečene indijske orahe i so. Umetnite potiskivač da biste gurnuli sastojke nadole i mutite 2 minuta na maksimalnoj brzini.

Uživajte u puteru od orašastih plodova.

Posuda sa namazom od lešnika i drvenom kašikom pored štangle čokolade i razbacanih lešnika.

Nugat namaz od lešnika.

Priprema sopstvenog čokoladnog namaza ne može biti lakša – glatko ga umutite u blenderu. Osim toga, znate tačno šta ide u vašu čokoladnu poslasticu, tako da je to zdrava alternativa verzijama koje se kupuju u prodavnici.​

Glavni savet: pečenje orašastih plodova u rerni daje namazu prepoznatljiv toao i orašast ukus, ali možete koristiti i obične lešnike da biste uštedeli vreme.

Recept: nugat namaz od lešnika

Isproban i testiran pomoću blendera VitaPower iz Serie 4

400 g

Sastojci

130 g lešnika
200 g zaslađenog kondenzovanog mleka (9% masnoće)
40 g mekog maslaca
2 kašike kakao praha

Koraci

1. Unapred zagrejte rernu na 180 °C. Lešnike prebacite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na srednjoj polici oko 10 minuta.

2. Pečene lešnike izvadite iz rerne i ostavite da se hlade oko 15 minuta.

3. Stavite sve sastojke u blender. Umetnite potiskivač da biste gurnuli sve sastojke nadole i mutite 2 minuta na maksimalnoj brzini.

Uživajte u nugat namazu od lešnika.

I još mnogo toga.

Kada je reč o maksimalnom iskorišćavanju blendera, opcije su beskonačne.​ Razmislite o pripremi hrane za bebe, seckanju oraha, zagrevanju supa... Da li ste znali da čak možete napraviti testo i iseckati parmezan pomoću odabranih modela? Evo još inspiracije za praktičnu i ukusnu pripremu hrane.

Pire od šargarepe sa piletinom u keramičkoj činiji sa kašikom pored daske za sečenje sa šargarepama.

Hrana za bebe.

Najbolji način (i često najjednostavniji) jeste da napravite domaću hranu za bebe, tako da možete osigurati da vaši mališani dobiju hranljive materije koje su im potrebne. Bilo da je u pitanju kaša od šargarepe, umak od avokada ili pire od banana – blender vam pomaže da napravite omiljeni recept za nekoliko sekundi.

Glavni savet: pripremite veće količine i zamrznite ih, tako da imate više vremena za odmor između obaveza vezanih za bebu.

Supa od brokolija u dvema činijama pored kriški hleba.

Supe.

Jednostavne, ukusne i zdrave supe su savršen obrok bez muke. Naročito ako koristite blender da biste dobili svilenkasto glatku konzistenciju.​ Pokušajte da napravite hladan gaspačo, pomešate sirovo povrće ili prethodno kuvane tople sastojke.​ Bosch blenderi visoke brzine mogu čak i da zagreju vašu supu. Zato eksperimentišite sa mesom, povrćem ili se odlučite za vegansku verziju. Dodajte začine iz celog sveta, bilje i orašaste plodove. Imate neograničene opcije u pogledu supa.

Žena priprema palačinke sa bananama i sirupom.

Testo.

Blenderi imaju više talenata. Mogu vam čak pomoći da pripremite testo, posebno lagano i vazdušasto, koje je idealno za palačinke ili vafle. Jednostavno dodajte sve sastojke u blender, podesite na maksimum na oko 20 sekundi i spremite se za okretanje palačinki od kojih će vam poći voda na usta.

Keramička posuda u kojoj se nalazi pšenično brašno, pored stabljika pšenice.

Brašno.

Ako želite da sačuvate što više hranljivih materija, preporučujemo da sami meljete brašno. I da, to možete učiniti sa mnogim Bosch blenderima, kao što je VitaPower iz Serie 4 zahvaljujući njegovim snažnim oštricama od nerđajućeg čelika. Nije samo zdravije, već je i boljeg ukusa. Eksperimentišite sa različitim vrstama žitarica ili opcijama bez glutena da biste napravili svoje omiljeno brašno za hleb, kolače ili testo za palačinke.​

Niz orašastih plodova uključujući kikiriki u ljusci u činiji i na dasci za sečenje.

Orašasti plodovi, čokolada, parmezan.

Tvrdi sastojci, kao što su orašasti plodovi, čokolada ili čak parmezan, lako se seckaju blenderom - čak i kada nisu kombinovani sa tečnostima. Dakle, bez obzira na to da li želite da uživate u njima samostalno ili da ih dodate u domaće namaze ili guste napitke, vaš blender vam štedi vreme i trud. Plus: sveže iseckani i mleveni sastojci uvek imaju malo bolji ukus.

Odgovarajući blender za vas.

Kada birate blender, uvek razmislite o tome za šta ćete ga koristiti. Svakodnevni gusti napitak, povremene supe, drobljen led? Opšte je pravilo da što više snage, više opcija imate: svi Bosch modeli su odlični za pravljenje gustih napitaka, dok su blenderi sa najmanje 1000 vati još bolji u mešanju tvrdih ili vlaknastih sastojaka poput smrznutog voća ili listova spanaća. A više snage takođe znači manje vremena mešanja.​

Istražite svet naših kuhinjskih alatki.

MyBosch

Prijavite se besplatno i uživajte u mnogim pogodnostima!

Naš servis

Izvanredan servis – pre i nakon kupovine.

011 35 37 008

Iskusite Bosch

Otkrijte kvalitet, savršenost i pouzdanost.

Pronađite prodajni objekat

Pronađite prodajne objekte blizu vas!