Sada kada ste ugradili novu sjajnu ploču za kuvanje, verovatno jedva čekate da se bacite na posao. Da bismo vam pomogli da uspešno započnete, sastavili smo niz saveta i trikova kako bismo vam pomogli da svako jelo bude ukusno.
Bosch staklokeramička ploča je siguran izbor. Zahvaljujući jednostavnom i intuitivnom upravljanju dodirom, brzo ćete postati samouvereni prilikom upotrebe i naučićete da verujete u njenu sposobnost da spreči male greške. Ako, na primer, zaboravite da stavite posuđe na aktiviranu ringlu, koristite posudu ili tiganj pogrešne veličine ili materijala, ploča za kuvanje će se automatski isključiti kako bi se sprečile nezgode.
Izbor i podešavanje ringle je suština jednostavnosti. Samo zapamtite da je potrebno malo vremena da prsten za kuvanje dostigne odgovarajuću temperaturu. Uvek započnite uključivanjem ploče za kuvanje na glavnom prekidaču. To možete da uradite tako što ćete dodirnuti polje (|) tako da svetli indikatorska lampica iznad njega.
Da biste podesili ringlu, prvo morate da je izaberete. U roku od 10 sekundi pritisnite polja + ili - da biste dobili osnovno podešavanje 9 ili 4. Da biste podesili podešavanje, ponovo izaberite ringlu i nivo kuvanja između 1 i 9. Svaka postavka takođe ima srednji nivo koji je označen tačkom.
Ako želite da isključite ploču za kuvanje, dvaput dodirnite dugme za izbor ili ga smanjite na 0. Pojaviće se displej rezidualne toplote. Dok se ploča za kuvanje automatski isključuje kada su sve ringle isključene, indikator preostale toplote ostaje uključen dok se ploča za kuvanje ne ohladi dovoljno.
Želite da vaše šerpe na najbolji način iskoriste snagu vaše ploče za kuvanje. Iako će širok spektar posuđa dobro raditi na vašim ringlama, postoji nekoliko saveta koje treba imati na umu. Pošto ključ za brzo i efikasno kuvanje pomoću staklokeramičke ploče leži u prenosu toplote sa grejnog prstena na bazu šerpe, potrebni su vam sudovi sa ravnim dnom koji dobro provode toplotu. Kamen, staklo i keramika nisu dobri provodnici toplote, pa ih preskočite, već izaberite emajlirani čelik, liveno gvožđe, hromirani čelik ili neprianjajući čelik. Usklađivanje veličine posuđa sa njegovim sadržajem i sa prstenom takođe je važno za energetsku efikasnost. I mala šerpa na velikom prstenu i velika šerpa sa vrlo malo sadržaja uzalud troši električnu energiju.
Iako su veličina, oblik i materijal važni u vašem izboru posuđa, težina nije zabrinjavajuća. Možda izgleda kao staklo, ali vaša keramička ploča je neverovatno čvrsta i neće se lako slomiti ili razbiti. Veća briga je da li možete bezbedno da podignete taj ogroman lonac pun paprikaša. Imajući to u vidu, zapamtite da je bolje staviti posuđe na prsten, jer klizanje može ogrebati površinu.
Vreme kuvanja i temperatura zavise od vrste i količine hrane koju pripremate. Da bismo vam pojednostavili stvari, sastavili smo ovaj vodič kako biste na prvi pogled mogli da vidite kako da postignete najbolje rezultate za svoje jelo.
Prženje sa malo ulja.
Prženje sa malo ulja.
Pržite hranu bez poklopca i zapamtite da sastojke, koje treba brzo ispržiti ili koji u početku gube mnogo tečnosti, treba pržiti u malim porcijama.
Šnicla, obična ili pohovana: podesite na 6–7 na 6–10 minuta
Zamrznuta šnicla: podesite na 6–7 na 10–20 minuta
Odrezak, običan ili pohovan: podesite na 6–7 na 8–12 minuta
Biftek debljine 3 cm: podesite na 7–8 na 8–12 minuta
Pljeskavice debljine 3 cm: podesite na 4–5 na 30–40 minuta
Hamburgeri debljine 2 cm: podesite na 6–7 na 10–20 minuta
Prsa živine debljine 2 cm : podesite na 5–6 na 10–20 minuta
Zamrznuta prsa živine: podesite na 5–6 na 10–30 minuta
Riba ili filet ribe, običan: podesite na 5–6 na 8–20 minuta
Riba ili filet ribe, pohovani: podesite na 6–7 na 8–20 minuta
Smrznuta riba ili filet ribe, pohovani, npr. riblji štapići: podesite na 6–7 na 8–12 minuta
Škampi, gambori: podesite na 7–8 na 10–20 minuta
Sveže povrće ili pečurke, dinstane: podesite na 7–8 na 10 do 20 minuta
Povrće ili meso u trakama kuvano u azijskom stilu: podesite na 7–8 na 15–20 minuta
Mešano povrće za prženje, smrznuto: podesite na 6–7 na 6–10 minuta
Palačinke: podesite na 6–7 i pripremajte jednu po jednu
Omlet: podesite na 3–4 i pripremajte jedan po jedan
Ne prepuštajte ništa slučaju zahvaljujući svim informacijama. Unesite E-Nr. vašeg modela u asistenta za aparate i saznajte sve relevantne informacije koje se odnose na određeni proizvod, od uputstava za upotrebu do stručnih saveta za rešavanje problema i održavanje.
Kada dođe do nereda sa hranom, aparat ne može da radi najbolje. Zahvaljujući našim specijalno formulisanim proizvodima za čišćenje, rerne, ploče za kuvanje i aspiratori mogu da izgledaju i rade onako kako bi trebalo.
Želimo da našu internet stranicu prilagodimo vašim potrebama i željama. Za to nam je potrebna vaša pomoć i zbog toga od vas tražimo da odvojite minut svog vremena i popunite kratak upitnik. To će nam pomoći da našu internet stranicu učinimo boljom, transparentnijom i skrojenom po vašoj želji.
Želimo da našu internet stranicu prilagodimo vašim potrebama i željama. Za to nam je potrebna vaša pomoć i zbog toga od vas tražimo da odvojite minut svog vremena i popunite kratak upitnik. To će nam pomoći da našu internet stranicu učinimo boljom, transparentnijom i skrojenom po vašoj želji.