Hleb oplemenjen kafom: hrskav hleb sa palentom sa maslacem sa espresom

Zvuči neverovatno, ali preukusno je. Razmazite svoje goste, porodicu ili sami sebe ovim ukusnim hlebom sa palentom i maslacem sa espresom. Međutim, maslac sa espresom nije jedini specijalitet. Za još hrskavije rezultate, ispecite hleb uz dodatnu vlažnost. Ali koliko vlažnosti i kada? Ne morate brinuti o tome, zahvaljujući našem posebnom sastojku: funkcija dodate pare u Bosch rernama iz serije 8 dodaje precizno tačnu količinu pare u pravom trenutku i rezultat je još bolji.

Otkrijte Bosch rerne

Sastojci za recept za hleb sa palentom napravljen pomoću Bosch rerni iz serije 6 i 8.

Sastojci | Za 1 veknu, približno 20 parčeta

Pleh
Smesa:
310 g pšeničnog brašna, tip 550
70 g raženog brašna, tip 1150
70 g palente
21⁄2 kašičice suvog ekstrakta za kisela testa, oko10 g, 1 kašičica, suvog kvasca
1 kašičica šećera
Oko 270 ml vode
1 kašika maslinovog ulja
1 kašičica limunovog soka
Oko 11⁄2 kašičice soli

Maslac sa espresom:
100 g maslaca, mekog
3 kašike espresa, jakog, hladnog
Nekoliko kapi vorčester sosa
Nekoliko kapi Tabasco sosa
1 prstohvat mlevenog kardamoma
1 prstohvat muskatnog oraščića, sveže mlevenog
1 prstohvat cimeta
Biber, sveže mleven, so sa aromama začinskog bilja

Pored toga:
Papir za pečenje

Priprema

1.
Za testo sipajte sve sastojke u posudu za mešanje i umesite glatko, meko testo. Oblikujte ga u pravougaonik dimenzija 20x30 cm, stavite ga u pleh koji je podmazan uljem i pokrijte ga prijanjajućom folijom. Ostavite testo da odstoji u frižideru 12 sati. Zatim ga stavite na toplo mesto da naraste dok mu se zapremina ne udvostruči.

2.
Razvucite testo na radnoj površini posutoj brašnom i razvijte ga oklagijom tri puta oko njegove uzdužne ose. Stavite ga u pleh obložen papirom za pečenje i pecite prema uputstvima. Ostavite ispečen hleb da se ohladi.

3.
Za maslac sa espresom umutite maslac tako da bude rastresit i vazdušast. Dodajte sve ostale sastojke i začinite biberom i solju sa aromama začinskog bilja.

Postupak podešavanja

4D kuvanje
220 °C
Dodata para, postavka 03
Vreme pečenja: 20-25 minuta

Recept za hleb sa palentom koji uvek savršeno uspeva, ispečen u Bosch rernama iz serije 6 i 8 sa funkcijom za narastanje testa.

Savet

Testo takođe možete ostaviti da naraste u rerni. Da biste to uradili, podesite vrstu grejanja „Dough proving“ (Narastanje testa), a temperaturu na 40 °C.

Ako se malo uvije, korica će se prelepo raspući tokom pečenja.

Bosch rerne iz serije 6 i 8 za savršene rezultate kuvanja i pečenja.

Još bolji rezultati u pogledu svakog recepta.

Kada je reč o kuvanju, pametna funkcija vodi do još boljih rezultata u pogledu svakog recepta. Otkrijte sada širok spektar funkcija u našem asortimanu ugradnih rerni i dovedite kuvanje do savršenstva.

Otkrijte Bosch rerne

Naš servis

Izvanredan servis – pre i nakon kupovine.

011 35 37 008

Iskusite Bosch

Otkrijte kvalitet, savršenost i pouzdanost.

Pronađite prodajni objekat

Pronađite prodajne objekte blizu vas!

MyBosch

Prijavite se besplatno i uživajte u mnogim pogodnostima!