Hleb oplemenjen kafom: hrskav hleb sa palentom sa maslacem sa espresom
Zvuči neverovatno, ali preukusno je. Razmazite svoje goste, porodicu ili sami sebe ovim ukusnim hlebom sa palentom i maslacem sa espresom. Međutim, maslac sa espresom nije jedini specijalitet. Za još hrskavije rezultate, ispecite hleb uz dodatnu vlažnost. Ali koliko vlažnosti i kada? Ne morate brinuti o tome, zahvaljujući našem posebnom sastojku: funkcija dodate pare u Bosch rernama iz serije 8 dodaje precizno tačnu količinu pare u pravom trenutku i rezultat je još bolji.
Sastojci | Za 1 veknu, približno 20 parčeta
Pleh
Smesa:
310 g pšeničnog brašna, tip 550
70 g raženog brašna, tip 1150
70 g palente
21⁄2 kašičice suvog ekstrakta za kisela testa, oko10 g, 1 kašičica, suvog kvasca
1 kašičica šećera
Oko 270 ml vode
1 kašika maslinovog ulja
1 kašičica limunovog soka
Oko 11⁄2 kašičice soli
Maslac sa espresom:
100 g maslaca, mekog
3 kašike espresa, jakog, hladnog
Nekoliko kapi vorčester sosa
Nekoliko kapi Tabasco sosa
1 prstohvat mlevenog kardamoma
1 prstohvat muskatnog oraščića, sveže mlevenog
1 prstohvat cimeta
Biber, sveže mleven, so sa aromama začinskog bilja
Pored toga:
Papir za pečenje
Priprema
1.
Za testo sipajte sve sastojke u posudu za mešanje i umesite glatko, meko testo. Oblikujte ga u pravougaonik dimenzija 20x30 cm, stavite ga u pleh koji je podmazan uljem i pokrijte ga prijanjajućom folijom. Ostavite testo da odstoji u frižideru 12 sati. Zatim ga stavite na toplo mesto da naraste dok mu se zapremina ne udvostruči.
2.
Razvucite testo na radnoj površini posutoj brašnom i razvijte ga oklagijom tri puta oko njegove uzdužne ose. Stavite ga u pleh obložen papirom za pečenje i pecite prema uputstvima. Ostavite ispečen hleb da se ohladi.
3.
Za maslac sa espresom umutite maslac tako da bude rastresit i vazdušast. Dodajte sve ostale sastojke i začinite biberom i solju sa aromama začinskog bilja.
Postupak podešavanja
4D kuvanje
220 °C
Dodata para, postavka 03
Vreme pečenja: 20-25 minuta
Savet
Testo takođe možete ostaviti da naraste u rerni. Da biste to uradili, podesite vrstu grejanja „Dough proving“ (Narastanje testa), a temperaturu na 40 °C.
Ako se malo uvije, korica će se prelepo raspući tokom pečenja.
Još bolji rezultati u pogledu svakog recepta.
Kada je reč o kuvanju, pametna funkcija vodi do još boljih rezultata u pogledu svakog recepta. Otkrijte sada širok spektar funkcija u našem asortimanu ugradnih rerni i dovedite kuvanje do savršenstva.