Hleb oplemenjen kafom: hrskav hleb sa palentom sa maslacem sa espresom

Zvuči neverovatno, ali preukusno je. Razmazite svoje goste, porodicu ili sami sebe ovim ukusnim hlebom sa palentom i maslacem sa espresom. Međutim, maslac sa espresom nije jedini specijalitet. Za još hrskavije rezultate, ispecite hleb uz dodatnu vlažnost. Ali koliko vlažnosti i kada? Ne morate brinuti o tome, zahvaljujući našem posebnom sastojku: funkcija dodate pare u Bosch rernama iz serije 8 dodaje precizno tačnu količinu pare u pravom trenutku i rezultat je još bolji.

Otkrijte Bosch rerne

Sastojci za recept za hleb sa palentom napravljen pomoću Bosch rerni iz serije 6 i 8.

Sastojci | Za 1 veknu, približno 20 parčeta

Pleh
Smesa:
310 g pšeničnog brašna, tip 550
70 g raženog brašna, tip 1150
70 g palente
21⁄2 kašičice suvog ekstrakta za kisela testa, oko10 g, 1 kašičica, suvog kvasca
1 kašičica šećera
Oko 270 ml vode
1 kašika maslinovog ulja
1 kašičica limunovog soka
Oko 11⁄2 kašičice soli

Maslac sa espresom:
100 g maslaca, mekog
3 kašike espresa, jakog, hladnog
Nekoliko kapi vorčester sosa
Nekoliko kapi Tabasco sosa
1 prstohvat mlevenog kardamoma
1 prstohvat muskatnog oraščića, sveže mlevenog
1 prstohvat cimeta
Biber, sveže mleven, so sa aromama začinskog bilja

Pored toga:
Papir za pečenje

Priprema

1.
Za testo sipajte sve sastojke u posudu za mešanje i umesite glatko, meko testo. Oblikujte ga u pravougaonik dimenzija 20x30 cm, stavite ga u pleh koji je podmazan uljem i pokrijte ga prijanjajućom folijom. Ostavite testo da odstoji u frižideru 12 sati. Zatim ga stavite na toplo mesto da naraste dok mu se zapremina ne udvostruči.

2.
Razvucite testo na radnoj površini posutoj brašnom i razvijte ga oklagijom tri puta oko njegove uzdužne ose. Stavite ga u pleh obložen papirom za pečenje i pecite prema uputstvima. Ostavite ispečen hleb da se ohladi.

3.
Za maslac sa espresom umutite maslac tako da bude rastresit i vazdušast. Dodajte sve ostale sastojke i začinite biberom i solju sa aromama začinskog bilja.

Postupak podešavanja

4D kuvanje
220 °C
Dodata para, postavka 03
Vreme pečenja: 20-25 minuta

Recept za hleb sa palentom koji uvek savršeno uspeva, ispečen u Bosch rernama iz serije 6 i 8 sa funkcijom za narastanje testa.

Savet

Testo takođe možete ostaviti da naraste u rerni. Da biste to uradili, podesite vrstu grejanja „Dough proving“ (Narastanje testa), a temperaturu na 40 °C.

Ako se malo uvije, korica će se prelepo raspući tokom pečenja.

Bosch rerne iz serije 6 i 8 za savršene rezultate kuvanja i pečenja.

Još bolji rezultati u pogledu svakog recepta.

Kada je reč o kuvanju, pametna funkcija vodi do još boljih rezultata u pogledu svakog recepta. Otkrijte sada širok spektar funkcija u našem asortimanu ugradnih rerni i dovedite kuvanje do savršenstva.

Otkrijte Bosch rerne

Stilizovan natpis "help" u modernom fontu, sa jednostavnim i čistim dizajnom.
Naš servis

Izvanredan servis – pre i nakon kupovine.

011 35 37 008

Bela ikona štita sa emblemom i tekstom "Osiguraj svoju budućnost" ispod, na crnoj pozadini.
Iskusite Bosch

Otkrijte kvalitet, savršenost i pouzdanost.

Bela ikona lokacije na tamnoj pozadini, označava geografsku tačku ili adresu.
Pronađite prodajni objekat

Pronađite prodajne objekte blizu vas!

Bela ikona osobe sa plus znakom, označava dodavanje korisnika ili kontakta.
MyBosch

Prijavite se besplatno i uživajte u mnogim pogodnostima!