Ukus 1001 noći: orijentalni pečeni krompir
Sinbad bi vam pozavideo: ovaj orijentalni pečeni krompir zavodi sva naša čula i umove. To nikada nije bilo lakše - zahvaljujući 4D kuvanju u rernama iz serije 8, jelo možete staviti na bilo koji nivo polica, od prvog do četvrtog, i rezultati će uvek biti savršeni. Uživajte u savršenom orijentalnom osećaju uz naš specijalni sastojak: 4D kuvanje.
Sastojci | za 6 osobe
Univerzalni pleh
Krompir:
1 kg krompira sa crvenom pokožicom, uglavnom voštane teksture
2 patlidžana, približno 700 g
3 crna luka
1 beli luk
4 kašike maslinovog ulja
2 kašike suvog grožđa
1 kašika meda
1⁄4 kašičice kima
20 g mešavine začina ras el hanout sa solju
Pored toga:
1⁄2 veze peršuna
3 grančice nane
Papir za pečenje
Priprema
1.
Oljuštite krompir i isecite ga na kockice. Operite patlidžan, presecite ga na pola, a zatim isecite na polukrugove. Oljuštite crni luk i češanj belog luka i sitno ih iseckajte. Stavite sve iseckane sastojke u posudu. Dodajte maslinovo ulje, suvo grožđe, med, kim i ras el hanout. Začinite solju po ukusu.
2.
Obložite univerzalni pleh papirom za pečenje, rasporedite na njemu mešavinu sa krompirom i pecite prema uputstvima.
3.
Operite peršun i nanu, protresite ih da biste ih osušili i grubo isecite. Pospite pečen krompir začinskim biljem.
Postupak podešavanja
4D kuvanje
190 °C
Dodata para, postavka 03
Vreme kuvanja: 30-35 minuta
Savet
Jedinstvenost ovog jela potiče od kombinacije ljutih začina, meda i suvog grožđa. Ako volite ljuto, pospite pečeno jelo sitno seckanom čili paprikom. Ili krompiru dodajte malo drobljene crvene paprike i sumaka. Umesto krompira sa crvenom pokožicom, uglavnom voštane teksture, ovo jelo takođe možete pripremiti i sa batatom.
Još bolji rezultati u pogledu svakog recepta.
Kada je reč o kuvanju, pametna funkcija vodi do još boljih rezultata u pogledu svakog recepta. Otkrijte sada širok spektar funkcija u našem asortimanu ugradnih rerni i dovedite kuvanje do savršenstva.