Dva u jednom: recept za punjeni paradajz i pečeno povrće
Posebno pogodno za sve ljubitelje obavljanja više aktivnosti istovremeno: novi univerzalni plehovi uske veličine savršeni su prilikom pripreme dve varijante istog jela. Zahvaljujući pripremi jela u odvojenim posudama, tečnosti se definitivno neće pomešati, tako da će svi ukusi biti zadržani. Na primer, punjeni paradajz u jednom plehu, a pečeno povrće u drugom. Uživajte u dvostruko savršenim rezultatima zahvaljujući specijalnom sastojku: uskim univerzalnim plehovima.
Paradajz punjen sočivom, bulgar pšenicom i kozjim sirom
Sastojci | za 2 osobe
Vatrostalna posuda srednje veličine
Fil:
38 g zelenog sočiva
38 g bulgur pšenice
1/2 crnog luka
10 g maslaca
150 ml supe od povrća
50 g kozjeg ili krem sira
1 1/2 kašika seckanog peršuna
Morska so
Biber, sveže mleven
Šećer
Paradajz:
4 paradajza
Morska so
Biber, sveže mleven
Pored toga:
1 kašika maslinovog ulja za posudu
Priprema
1.
Ostavite sočivo u hladnoj vodi približno 60 minuta da omekša. Zatim procedite vodu. Stavite bulgar pšenicu u cedilicu i nakratko isperite.
2.
Oljuštite i sitno iseckajte crni luk. Stavite maslac i iseckani crni luk u tiganj i propržite.
3.
Dodajte sočivo i bular pšenicu, poklopite i propržite. Prelijte supom od povrća i kuvajte. Mešajte tokom kuvanja.
4.
Sačekajte da para nakratko ispari iz sočiva i bulgar pšenice i umešajte kozji sir. Dodajte peršun i začinite fil solju, biberom i šećerom.
5.
Operite paradajz. Odsecite vrhove paradajza i iseckajte ih. Pažljivo izvadite središnji deo paradajza pomoću kašičice. Začinite unutrašnjost paradajza i napunite ih mešavinom sočiva, bulgar pšenice i sira.
6.
Stavite maslinovo ulje u vatrostalnu posudu. Stavite seckani paradajz i punjeni paradajz u posudu i kuvajte prema uputstvima.
Postupak podešavanja
Gornje/donje grejanje
210 °C
Vreme kuvanja: 25-30 minuta
Pečeno povrće sa balzamiko sosom
Sastojci | za 2 osobe
Vatrostalna posuda srednje veličine
Povrće:
100 g batata
1/2 krompira
1 šargarepa
1/2 repe
200 g bundeve, npr. hokaido
1 kašika maslinovog ulja
So
Sos:
1/2 crnog luka
1/2 belog luka
1 kašika maslinovog ulja
2 1/2 kašike belog balzamiko sirćeta
1 1/2 kašičica meda
50 ml neutralne pavlake
3 listića žalfije, sitno iseckana
So
Biber, sveže mleven
Priprema
1.
Operite i oljuštite povrće i isecite ga na veoma sitne komade. Rasporedite ga u vatrostalnoj posudi, prelijte maslinovim uljem, dodajte so i pecite prema uputstvima.
2.
Za sos veoma sitno isecite crni i beli luk. Propržite crni luk u 2 kašike maslinovog ulja. Začinite po ukusu balzamiko sirćetom, medom, pavlakom, žalfijom i začinima. Ostavite da ključa dva minuta. Na kraju dodajte beli luk.
3.
Sipajte sos preko pečenog povrća i odmah poslužite.
Postupak podešavanja
Gornje/donje grejanje,
210 °C
Vreme kuvanja: 25-30 minuta
Savet
Zahvaljujući kompaktnoj veličini plehova, lako se mogu prati i u manjim sudoperama ili u mašini za pranje sudova, a mogu se smestiti i u frižider pre i nakon pripreme.
Još bolji rezultati u pogledu svakog recepta.
Kada je reč o kuvanju, pametna funkcija vodi do još boljih rezultata u pogledu svakog recepta. Otkrijte sada širok spektar funkcija u našem asortimanu ugradnih rerni i dovedite kuvanje do savršenstva.