Klasika za sve ljubitelje čokolade: slatki kuglof
Ako volite čokoladu i torte, onda je ovo torta koju bi definitivno trebalo da isprobate! Zašto? Ne samo da ćete iskusiti savršen doživljaj čokolade, već takođe nikada nećete zaboraviti koliko je bilo lako ispeći savršen kuglof. Zahvaljujući senzoru PerfectBake, nivo vlažnosti jela stalno se meri, a rerna zna kada je vaše jelo gotovo. Samim tim ne morate da proveravate tortu dok se peče. To znači manje posla za vas, ali više ukusa - zahvaljujući specijalnom sastojku u rernama iz serije 8: PerfectBake.
Sastojci | za 50 kolača
Kalup za kuglof prečnika 22 cm
150 g čokolade (85% kakaoa)
75 g šećera
4 belanca
150 g maslaca
100 g šećera
1 pakovanje vanilin šećera
1 prstohvat soli
2 jaja (M)
4 žumanca
75 g oljuštenih, mlevenih badema
75 g brašna
1 kašičica sode bikarbone
10 g kakao praha
Priprema
1.
Otopite čokoladu na niskoj temperaturi. Dobro umutite belanca i šećer. Mutite maslac dok ne postane gladak, a zatim posepeno dodajte šećer, vanilin šećer, so i otopljenu čokoladu.
2.
Postepeno dodajte jaja i žumanca, muteći. Dobro promešajte bademe, brašno, sodu bikarbonu i kakao prah, dodajte polovinu te mešavine u smesu, a zatim i drugu polovinu.
3.
Podmažite pleh za pečenje, sipajte u njega testo i ispecite ga.
Postupak podešavanja
Stavite ga na 2. nivo.
Za senzor PerfectBake izaberite opciju „menu“ (meni), zatim „Assist“, nakon toga „Cake, bread“ (Torta, hleb), potom „Cake“ (Torta) i na kraju „Cakes in tins“ (Torta u kalupima).
Savet
Uživajte u čokoladnoj torti sa voćnim ukusom: oljuštite narandže i grejpfrut tako da uklonite belu koru. Karamelizujte šećer u tiganju. Iscedite sok. Zatim dodajte komadiće voća i kratko ih kuvajte. Prijatno!
Još bolji rezultati u pogledu svakog recepta.
Kada je reč o kuvanju, pametna funkcija vodi do još boljih rezultata u pogledu svakog recepta. Otkrijte sada širok spektar funkcija u našem asortimanu ugradnih rerni i dovedite kuvanje do savršenstva.