„Pakleno ljuto“: ljuta piletina
Naše omiljeno univerzalno jelo? Piletina. Nijedno drugo jelo ne može se pripremiti na toliko različitih načina kao mekana piletina. Na primer, ljuto, izrazito ljuto. Ako niste sigurni koje je odgovarajuće podešavanje rerne, koristite funkciju AutoPilot u rernama iz serije 6. U zavisnosti od modela rerne, možete birati između 40 recepata. Jednostavno ih isprobajte, jer nikada nije bilo lakše pripremiti „opako ljutu“ piletinu.
Sastojci | za 4 osobe
1 pile (oko 1,3 kg)
2 sveža feferona
1 češanj belog luka
1 kašičica mešavine začina za prženu piletinu
1-2 kašike ulja
Priprema
1.
Nakratko operite pile pod mlazom hladne tekuće vode i utapkajte vodu kuhinjskom krpom, a zatim ga izmerite.
2.
Iseckajte feferone i zgnječite beli luk. Istrljajte unutrašnjost pileta mešavinom feferona i belog luka. Pomešajte ulje sa začinima i prelijte ih preko pileta.
3.
Stavite pile (tako da mu prsa budu okrenuta nagore) u stakleni pekač. Stavite poklopljen pekač u rernu.
Postupak podešavanja
Izaberite odgovarajući AutoPilot program za „Chicken, unstuffed“ (Nepunjeno pile), unesite težinu i pritisnite „Start“.
Savet
Jednostavno i efikasno: da bi kožica pileta bila hrskava, utrljajte ulje, so i biber unutar pileta i spolja.
Još bolji rezultati u pogledu svakog recepta.
Kada je reč o kuvanju, pametna funkcija vodi do još boljih rezultata u pogledu svakog recepta. Otkrijte sada širok spektar funkcija u našem asortimanu ugradnih rerni i dovedite kuvanje do savršenstva.