Jednostavno najbolje: juneći odrezak
Nikada nije bilo tako lako pripremiti meso apsolutno savršeno: bez obzira na to da li volite da meso bude slabo, srednje ili dobro pečeno, sada je precizno pečen odrezak garantovan. Budući da je najvažniji faktor temperatura u središtu mesa, senzor, direktno povezan sa rernom, oglašava zvučni signal i isključuje rernu čim se dostigne željena temperatura. Sada možete da se opustite i uživate u ovom specijalnom sastojku, ugrađenoj sondi za meso u rernama iz serije 6.
Sastojci | za 4 osobe
Univerzalni pleh
Marinada:
60 ml vode
25 ml tamnog soja sosa
1 kašika vode
75 ml burbon viskija
2 kašike vorčester sosa
2 kašičice limunovog soka
1 kašika smeđeg šećera
Meso:
2 juneća odreska, svaki od po 500 g
2 kašike prečišćenog maslaca
Začini:
So
Crni biber, sveže mleven
Morski oraščić, sveže mleven
Priprema
1.
Pomešajte sve sastojke za marinadu dan ranije.
2.
Nakratko operite odreske pod mlazom hladne tekuće vode i utapkajte vodu kuhinjskom krpom. Ostavite ih u marinadi bar 24 sata. Okrenite ih nekoliko puta.
3.
Izvadite meso sledećeg dana i ostavite marinadu po strani.
4.
Zagrejte prečišćen maslac u tiganju i pržite meso na toploj masnoći oko 3 minuta sa obe strane.
5.
Stavite meso u univerzalan pleh i pecite ga prema uputstvima.
6.
Za sos sipajte preostalu marinadu u mali tiganj i kuvajte je dok ne postane poput sirupa. Kada je meso gotovo, dodajte sokove od mesa u sos, ponovo začinite po ukusu i poslužite s mesom.
Postupak podešavanja
Gornje/donje grejanje
140 °C
sonda za meso, temperatura središta 57 °C
Savet
Pomoću sonde za meso možete da kuvate svako meso do bilo kog stepena zapečenosti koji želite, npr. goveđe pečenje 45 -54 C znači slabo pečeno, 54°C-60°C srednje pečeno, a 60°C – 65°C dobro pečeno meso.
Još bolji rezultati u pogledu svakog recepta.
Kada je reč o kuvanju, pametna funkcija vodi do još boljih rezultata u pogledu svakog recepta. Otkrijte sada širok spektar funkcija u našem asortimanu ugradnih rerni i dovedite kuvanje do savršenstva.