Riba punog ukusa: uživajte u pastrmci sa začinima pečenoj u plehu
Za simfoniju ukusa, isprobajte ovu ribu za raznovrsnim, aromatičnim začinima. Uživajte u ovom specijalnom sastojku, ugrađenoj sondi za meso PerfectRoast. Na taj način meso, riba ili živina uvek će biti savršeno mekani, sočni i ispečeni upravo onako kako želite, jer tri senzora konstantno kontrolišu temperaturu u središtu jela. Prijatno!
Sastojci | za 4 osobe
Univerzalni pleh
Riba:
50 g svežeg ruzmarina
50 g svežeg limunovog timijana
50 g svežeg estragona
50 g svežeg origana
5 kašika maslinovog ulja
Čili so
1 kašika začina od limuna i bibera
3-4 kašike mešavine bibera u zrnu
4 sveže pastrmke, svaka od oko 300 g, pripremljene za rernu
1 organski limun
Morska so
4 grančice kovrdžavog peršuna
1 kašičica kakao praha
30 g maslaca
Priprema
1.
Pripremite začinsko bilje, isperite ga i protresite da se osuši. Polovinu začinskog bilja sitno iseckajte i ostavite po strani.
2.
Sipajte maslinovo ulje u univerzalni pleh tako da prekrije dno. Preko njega pospite čili so, začin od limuna i bibera i pomešan biber. Preko toga ravnomerno rasporedite svo začinsko bilje.
3.
Nakratko operite pastrmku pod mlazom hladne tekuće vode i utapkajte vodu kuhinjskom krpom. Operite limun toplom vodom, osušite ga, narendajte koru i iscedite sok. Prelijte limunov sok preko pastrmke i začinite je morskom solju iznutra i spolja. Stavite grančicu peršuna u svaku pastrmku i dodajte malo limunove kore.
4.
Stavite pastrmke u univerzalni pleh. Pospite ih iseckanim začinima, kakao prahom i dodajte malo maslaca. Kuvajte prema uputstvima.
Postupak podešavanja
Sa termometrom za meso
4D kuvanje
190 °C
Temperatura središta 70 °C
Savet
Limunova kora daće ribi svež ukus, ali neće biti kisela.
Još bolji rezultati u pogledu svakog recepta.
Kada je reč o kuvanju, pametna funkcija vodi do još boljih rezultata u pogledu svakog recepta. Otkrijte sada širok spektar funkcija u našem asortimanu ugradnih rerni i dovedite kuvanje do savršenstva.