Prepuno ukusa: pile hranjeno kukuruzom sa maslacem sa začinskim biljem
Pile hranjeno kukuruzom deluje privlačno zbog svoje unutrašnje i spoljašnje lepote, ali još više zbog ukusa. I veoma se jednostavno priprema. Zahvaljujući specijalnom sastojku, funkciji Assist za automatsko podešavanje rerne u rernama iz serije 8, ne morate više brinuti o odgovarajućoj temperaturi ili grejnom režimu, jednostavno izaberite jelo koje želite da pripremite, a vaša rerna će obaviti sve ostalo. Uživajte!
Sastojci | za 4 osobe
Univerzalni pleh
Maslac sa začinskim biljem
60 g maslaca, mekog
1 kašika maslinovog ulja
3 kašike smrznutog italijanskog začinskog bilja bez crnog luka
So
Biber, sveže mleven
Slatka aleva paprika
Meso:
1 pile hranjeno kukuruzom (1,6 kg)
So
Biber, sveže mleven
Priprema
1.
Mutite maslac mutilicom za jaja dok ne postane kremast. Dodajte maslinovo ulje i začinsko bilje i promešajte. Dobro začinite solju, biberom i paprikom.
2.
Nakratko operite pile pod mlazom hladne tekuće vode i utapkajte vodu kuhinjskom krpom, a zatim ga izmerite. Začinite ga solju i biberom iznutra i spolja. Pažljivo odvojite kožicu od mesa na prsima. Stavite maslac sa začinskim biljem između kožice i mesa na prsima.
3.
Stavite pile u univerzalni pleh tako da mu prsa budu okrenuta nadole i pecite prema uputstvima.
4.
Okrenite ga nakon približno 30 minuta i pecite dok ne bude gotovo.
Postupak podešavanja
Izaberite opciju „Menu” (Meni), zatim funkciju „Assist“, izaberite opciju „Chicken“ (Piletina), zatim jelo „Poularde, unstuffed“ (Nepunjeno pile), unesite težinu i pritisnite „Start“.
Savet
Italijanski način: poslužite rižoto uz piletinu. Rižoto treba da bude kremast, ali pirinač ne treba da bude slepljen. Za poseban italijanski ukus, dodajte rendani parmezan. Prijatno!
Još bolji rezultati u pogledu svakog recepta.
Kada je reč o kuvanju, pametna funkcija vodi do još boljih rezultata u pogledu svakog recepta. Otkrijte sada širok spektar funkcija u našem asortimanu ugradnih rerni i dovedite kuvanje do savršenstva.