Hrskav spolja, mekan unutra: savršen italijanski hleb
Savršen italijanski hleb koji možete ponuditi gostima: tek izvađen iz rerne, mirisom podseća na putovanje u Italiju. Bilo da hleb služite kao predjelo, uz salatu ili kao hleb sa belim lukom, zavladaće italijanska kulinarska atmosfera. Za nezaboravnu, savršeno hrskavu koru i mekanu unutrašnjost dodajte paru. Prošla su vremena kada ste u rernu morali da stavite dodatnu posudu sa vodom, sada jednostavno dodajte naš specijalni sastojak: funkciju dodate pare u Bosch rernama iz serije 6.
Sastojci | za 4 osobe
250 g glatkog brašna
250 g griza (može se zameniti brašnom)
1 kašika šećera ili meda
1 do 1 1/2 pakovanja suvog kvasca ili 15 g svežeg kvasca
300 ml mlake vode
1 kašika soli (morske soli)
Priprema
1.
Sipajte brašno i griz. Rastvorite kvasac u toploj vodi. Nakon toga pomešajte sve sastojke i mesite ih bar 5 minuta dok ne dobijete mekano testo.
2.
Oblikujte mekano testo u loptu, pospite je brašnom i zasecite je nožem. Ostavite pokriveno testo da odstoji na toplom mestu dok mu se zapremina ne udvostruči. Mesite testo da biste izbacili vazduh iz njega oko jedan minut, ponovo umesite mekano testo u loptu, zasecite je nožem i ostavite da odstoji dok joj se zapremina ne udvostruči.
3.
Na kraju pospite testo brašnom i pecite ga na 220 C oko 15 minuta uz funkciju dodate pare na drugom nivou, a zatim ga pecite na 180 °C dodatnih 30-35 minuta bez pare.
Postupak podešavanja
3D kuvanje
15 minuta sa dodatom parom na 2. nivou na 220 °C
30-35 minuta bez pare na 180 °C
Savet
Profesionalni kuvari seku nepečene vekne čistim sečivom ili nožem. Rezultat: mrvice hleba ne pucaju prilikom pečenja.
Još bolji rezultati u pogledu svakog recepta.
Kada je reč o kuvanju, pametna funkcija vodi do još boljih rezultata u pogledu svakog recepta. Otkrijte sada širok spektar funkcija u našem asortimanu ugradnih rerni i dovedite kuvanje do savršenstva.